Στην Βιτόρια το Final Four της Ευρωλίγκα το 2019

Στη Βιτόρια ανέθεσε το φάιναλ φορ του 2019 η Euroleague. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Χώρα των Βάσκων. Η έδρα της Μπασκόνια, η οποία το 2019 συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της, η «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», χωρητικότητας 15.000 θέσεων, θα υποδεχτεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, σε μια μικρή ισπανική πόλη που… ζει και αναπνέει για το μπάσκετ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: «Η Βιτόρια και οι πιστοί φίλοι της Μπασκόνια περίμεναν πολύ καιρό για να φιλοξενήσουν ένα φάιναλ φορ. Είναι μια αναγνώριση για μια πόλη που ζει για το μπάσκετ όσο λίγοι».

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Μπασκόνια Χοσεάν Κερεχέτα τόνισε: «Ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαμε για πολλά χρόνια και πλέον είναι πραγματικότητα. Το φάιναλ φορ του 2019 θα βάλει στον παγκόσμιο χάρτη τη Βιτόρια, την Αλάβα και τη Χώρα των Βάσκων. Ευχαριστώ τον Τζόρντι Μπερτομέου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η άφιξη της πιο σημαντικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποτελεί αναγνώριση για έναν σύλλογο που συμπληρώνει τα 60 χρόνια το 2019, αλλά και για μια πόλη που «αναπνέει» για το μπάσκετ μέσα από όλους τους πόρους της».