Αυξήθηκαν οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία στην Ιεράπετρα

Για ακόμη μια χρονιά ο Νομός Λασιθίου συγκαταλέγεται στις περιοχές που ξεχωρίζουν και έχουν βραβευτεί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Συνολικά 42 παραλίες στο Ν. Λασιθίου έλαβαν Γαλάζια Σημαία. Από αυτές οι 8 βρίσκονται στο Δήμο Ιεράπετρας. Πρόκειται για τις βραβευμένες ακτές: Αγιά Φωτιά, Αχλιά Σχινοκαψάλων, δημοτική παραλία Ιεράπετρας, Κουτσουνάρι / Kakkos Bay, Κουτσουνάρι- Άγιος Ιωάννης/ Sunshine Kreta & Sunshine Crete Village και Μύρτος. Συγκριτικά με πέρυσι αυξήθηκαν, αφού το 2017 ήταν 6.

Ο προγραμματισμός

Όπως σημείωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, «από πέρυσι στο πρόγραμμα των μετρήσεων για να πάρουν Γαλάζια Σημαία έχουν ενταχθεί από το Δήμο 3 επιπλέον ακτές. Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφ’ όσον αυτές τηρούν όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα προδιαγραφές, από το 2020 θα πάρουν και αυτές Γαλάζια Σημαία (αφού οι αντίστοιχες μετρήσεις θα πρέπει να γίνουν για 4 χρόνια).

Από το Δήμο Ιεράπετρας στις παραλίες αυτές έχει γίνει η προμήθεια σε ράμπες και διάφορες κατασκευές, ώστε όλες οι σχετικές προϋποθέσεις να τηρούνται.

Επίσης από το Δήμο έχουν γίνει και κάποιες κατασκευές, που θα τοποθετηθούν και θα εξοπλίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις παραλίες εν όψει της τουριστικής περιόδου ώστε να κάνουν εύκολη την προσβασιμότητα σε αυτές και σε άτομα με ειδικές αναπηρίες».

Ν.Σ.