Η κ. Μαρία Νικητάκη εξελέγη για τρίτη φορά Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας

Ομόφωνα συστάθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας. Πρόεδρος επανεξελέγη η κ. Μαρία Νικητάκη. Αντιπρόεδρος ο κ. Εμμ. Ροδανάκης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο κ. Ιωάννης Φρυσούλης, Γενική Γραμματέας η κ. Μαρία Αεράκη, Αναπληρωτής Γραμματέας η κ. Έλενα Γιαννουρή, Α΄ Ταμίας ο κ. Μίνως Κοκκινάκης, Β΄ Ταμίας η κ. Εύη Πετροσιάν.

Στην διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης συζητήθηκαν οι σχεδιαζόμενες δράσεις στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιόδου.

Η επανεκλεγείσα πρόεδρος κ. Νικητάκη ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ., του οποίου τα μέλη ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και την ενεργή δράση τους στα δρώμενα του Συλλόγου. Ευχήθηκε μία αποδοτική θητεία σε όλους και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από παλαιά αλλά και νέα μέλη. που -όπως φάνηκε και κατά την συνεδρίαση- έχουν μεγάλη όρεξη και διάθεση για προσφορά. Τόνισε δε- απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση- ότι αυτό είναι το ζητούμενο για όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Η κ. Νικητάκη επανεξελέγη πρόεδρος για τρίτη συνεχή θητεία και είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δ.Σ. του από το 1909, όταν και ιδρύθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας. Μάλιστα ως πρώην πρόεδρος ζήτησε από όποιο μέλος επιθυμεί να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα να το δηλώσει και να γίνει αποδεκτό, όμως κανείς από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση δεν εξέφρασε τέτοια πρόθεση.

«Πραγματοποιήσαμε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα», ανέφερε η κ. Νικητάκη, «την πρώτη μας συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από παλαιά και νέα μέλη με φρέσκιες ιδέες και κατεγράφη διάθεση όλων μας να δουλέψουμε προς όφελος του Εμπορικού, Συλλόγου δηλαδή όλων των μελών του. Ο Σύλλογός μας, όπως γνωρίζετε, έχει επίσης ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά, και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου σε μία προσπάθεια να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την περιοχή μας».

«Είναι επίσης γνωστό», συνέχισε, «ότι ο εμπορικός κόσμος όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης βάλλεται ιδιαίτερα. Τα προβλήματα είναι αρκετά και απαιτείται συλλογική προσπάθεια. Είναι αναγκαία η ενημέρωση των μελών μας, κάτι που ως Δ.Σ. επιδιώκουμε και πράττουμε με κάθε δυνατό τρόπο, για όλες τις εξελίξεις στον κλάδο μας.

Η συμμετοχή λοιπόν των μελών και η περαιτέρω ενεργοποίησή τους θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη. Ο Σύλλογος έχει θεσμικό, συνδικαλιστικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, όμως είναι σωστό να εκφράζονται απόψεις, προτάσεις των μελών για να λαμβάνονται και να προωθούνται αποφάσεις από το Δ.Σ., που να αντιπροσωπεύουν συλλογικά το Σύλλογο. Για να μπορεί να συνεχίσει τη δράση του στους τομείς που προαναφέρθηκαν -κλαδικό, κοινωνικό, εθελοντικό, πολιτιστικό κλπ. Ξέρω ότι ο κάθε επαγγελματίας πιέζεται πολύ για να αντεπεξέλθει σε μία δύσκολη καθημερινότητα, όμως αν προσπαθούμε όλοι μαζί για κάτι, σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό θέλουμε όλα τα μέλη μας δίπλα μας σύμμαχους».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ