«Άστραψε και βρόντηξε» η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

«Άστραψε και βρόντηξε» η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Όπως είχε υποσχεθεί την 1η Ιουνίου η κα Μαυρομάτη στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έκαναν στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο, θα επισκεπτόταν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για να δει από κοντά τα προβλήματα, τα πραγματικά δεδομένα και τις συνθήκες που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί της στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Η επίσκεψη της Δευτέρας όχι μόνο επαλήθευσε τα όσα είπαν οι εργαζόμενοι πριν δέκα μέρες, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντυπώσεις που σχημάτισε η Δυπεάρχης σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αρνητικότερες από τις περιγραφές των εργαζομένων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα. Η κα Μαυρομάτη είδε «ιδίοις όμμασι» τους χώρους του Νοσοκομείου που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είδε τουαλέτες, ασανσέρ και εγκαταστάσεις που είχαν αναφέρει οι εργαζόμενοι, κατέγραψε και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέβασε πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης, αποδίδοντας ευθύνες στην τεχνική υπηρεσία.

Η επίσκεψη έγινε σε μια στιγμή όπου υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και θέματα τα οποία έχουν αναδειχθεί στο εσωτερικό του ιδρύματος αλλά έχουν λάβει και ευρεία δημοσιότητα. Η συνθήκη αυτή που αναδεικνύει πως είναι προβληματική η λειτουργία του Νοσοκομείου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ένταση και όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες η χθεσινή ένταση χαρακτηρίστηκε από την «σκληρή κριτική» για παραλείψεις. Οι περιγραφές προκαλούν εντύπωση ενώ τα περισσότερα στελέχη του Ιδρύματος που μίλησαν θέλησαν να κρατήσουν – ως αντιστάθμισμα – χαμηλούς τόνους, να μην κάνουν δηλώσεις και να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναλογιζόμενοι τη διάσταση που έλαβε η αντιπαράθεση για τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ