Χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα και, δυστυχώς, χωρίς να δώσει και καμιά σαφή απάντηση για την τύχη των υφιστάμενων δομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν απομείνει στο Νομό Λασιθίου, ενόψει της προωθούμενης συγχώνευσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αποχαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού, οι οποίοι είχαν μεταβεί χθες στην Αθήνα, αποδεχόμενοι πρόσκλησή του.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι βουλευτές Μανόλης Θραψανιώτης και Γιάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη και οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδ. Καλαντζάκης, Σητείας Θεοδ. Πατεράκης και Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης.

Ήταν μια συνάντηση που… σαν να μην έγινε, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, δηλώνοντας «εξοργισμένος» από την άνευ ουσίας και περιεχομένου συνάντηση.

Η ουσία της όλης συζήτησης αφορούσε στην πραγματικότητα μόνο τα διετή Τμήματα Σπουδών, τα οποία ο υπουργός εκθείασε, προφανώς στην προσπάθειά του να «χρυσώσει το χάπι» στους εκπροσώπους του Νομού Λασιθίου. Όπως είπε ο κ. Ζερβός, τους τόνισε ότι στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τέτοια Τμήματα, θα έχουν και οικονομικό όφελος γιατί θα προβλέπουν διαρκή φοίτηση των εγγεγραμμένων σ’ αυτά και όχι μόνο παρουσία στις εξετάσεις…

Εντούτοις, οι εκπρόσωποι του νομού μας επεσήμαναν, μεταξύ άλλων στον υπουργό ότι τέτοια Τμήματα δεν έχουν μεγάλη πιθανότητα να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας, μιας και δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματικοί χώροι για να υπάρξει συνεργασία, συνθήκη που απαιτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι υπήρξε αποσαφήνιση της πολιτικής του υπουργείου, σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης επιτροπής που θα ασχοληθεί με την διατύπωση προτάσεων για την συνένωση των Τριτοβάθμιων δομών Εκπαίδευσης στην Κρήτη, μιας και διαπιστώνεται δυστοκία να συνεννοηθούν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ