Η Περιφέρεια συνεργάζεται με φορείς, και ιδιώτες για τον ποιοτικό τουρισμό στην Κρήτη, και επικροτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στην διάρκεια των εγκαινίων του ξενοδοχείου 5 αστέρων “Αμμος” στα Μάλια παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, εκπροσώπων του ΕΟΤ, της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού, επιχειρηματίες.

Τέτοιες ποιοτικές μονάδες, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων, ενώ παράλληλα έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχές στον ιδιοκτήτη-τουριστικό επιχειρηματία Κώστα Κουρκούνη,αντιπρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας παράλληλα ότι και το Κράτος είναιανάγκη να αναβαθμίσει τις δικές του υποδομές. Επίσης στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα Μάλια, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων υποδομών αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούςτους ο π. Δήμαρχος Μαλίων Νικηφόρος Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχοςχερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης, ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης του ΕΟΤ Άρης Στρατάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συνδέσμουΔ/ντων ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, κ.α.

«Τα Μάλια με τέτοιες μονάδες ανοίγουν σελίδα στον ποιοτικό τουρισμόεπισήμαναν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι στους χαιρετισμούς τους,δίδοντας παράλληλα τα θερμά τους συγχαρητήρια στον ΚώσταΚουρκούνη.

Την παρουσίαση-συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο φίλος της οικογένειας Κουρκούνη, Αλέξης Κωστάλας, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Κουρκούνης ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους τις ευχές τους, τονίζοντας παράλληλα την συνεργασία που είναι αναγκαία να υπάρχει μεταξύ Πολιτείας, φορέων, επιχειρηματιών για την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού στα Μάλια και σε όλη την Κρήτη. Όπως έγινε γνωστό το 5στερο ξενοδοχείο διαθέτει 160 κρεβάτια και προήλθε μετά από ριζική ανακαίνιση-αναβάθμιση σε διάστημα 5 μηνών. Στο χώρο πριν δεκαετίες είχε λειτουργήσει η πανσιόνΓραμματικάκη και τα τελευταία χρόνια ξενοδοχεία 1 και 2 αστέρων.