Μετά το εκπληκτικό σόου που μας επεφύλαξε το Cliff Diving, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) Λευτέρης Ραφαϊλάκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την επόμενη ημέρα:

«Πλέον νοιώθω μια ηρεμία! Ήταν συνεχής η αγωνία η δική μου, αλλά και όλων των ανθρώπων που δούλεψαν για το Cliff Diving, να πάνε όλα καλά… μέχρι τα τελευταία λεπτά, μέχρι να πέσει ο φλεγόμενος αθλητής, μέχρι να δούμε τα βεγγαλικά. Η όλη διαδικασία κινήθηκε με ακρίβεια λεπτού. Δεν θέλαμε να γίνει “κοιλιά”, ούτε να υπάρχουν μεγάλα κενά. Οι απονομές έπρεπε να γίνουν και έγιναν στην ώρα τους. Ακολουθούσαμε το πρόγραμμα της ημέρας κατά γράμμα το οποίο όμως δεν μπορούσε να φτιαχτεί 10 μέρες πριν γιατί δεν ξέραμε ποιοι αθλητές τελικά θα λάβουν μέρος, ούτε μπορούσαμε να προβλέψουμε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ένα εντυπωσιακό δρώμενο που είχαμε προγραμματίσει, την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε και έπρεπε, άμεσα, να καλύψουμε το χρόνο και το κενό. Το όλο εγχείρημα είχε πολλές δυσκολίες αλλά ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν».

«Κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω»

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να κάνουμε παραπάνω βήματα. Την πρώτη χρονιά στήσαμε κάτι, και λέγαμε ότι, ό,τι και να γίνει καλό για την πόλη μας θα είναι, γιατί δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης. Τη δεύτερη χρονιά πήγαμε δύο σκαλοπάτια παραπάνω και φέτος, την τρίτη χρονιά, οι φιλοδοξίες μας ήταν ακόμα μεγαλύτερες καθώς έπρεπε να κάνουμε και πάλι το κάτι παραπάνω.

Κάθε χρόνο το συγκεκριμένο γεγονός αντί να μας κάνει πιο χαλαρούς, μας δημιουργεί περισσότερο άγχος, λόγω της μεγαλύτερης ευθύνης που νοιώθουμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

«Προβλήματα της τελευταίας στιγμής»

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες: «Είχαμε προγραμματίσει μια τεράστια έκπληξη που θα δημιουργούσε ίσως παγκόσμια αίσθηση. Δεν θέλω να μιλήσω σήμερα γι’ αυτό… ελπίζω του χρόνου να τα καταφέρουμε. Είχαμε προγραμματίσει κάτι εντυπωσιακό και πρωτότυπο στη μέση της Λίμνης. Φανταστείτε ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε την Τρίτη, τέσσερις μόλις ημέρες  πριν την έναρξη των αγώνων και η αγωνία μας ήταν ότι θα έπρεπε να βρούμε ένα άλλο event στη θέση του. Μας έσωσε το εντυπωσιακό show με λέιζερ, αλλά και ο Ρώσος που τόλμησε να κάνει την ριψοκίνδυνη βουτιά…  φλεγόμενος».

«Πολλά τα οφέλη για την πόλη»

Τα οφέλη της πόλης του Αγίου Νικολάου από το Cliff Diving, σύμφωνα με τον κ. Ραφαϊλάκη «είναι πολλά και γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω ακόμα ότι το πιο σημαντικό όφελος είναι η εμπιστοσύνη που έχουν όλοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε. Οι χορηγίες έρχονται πια μόνες τους ή όταν πάμε να αγοράσουμε κάτι και λέμε ότι είναι για το Cliff Diving δεν μας ζητούν χρήματα. Χαιρόμαστε γιατί πολλά από τα μαγαζιά της Λίμνης ήταν χορηγοί του γεγονότος. Θα ήθελα να επισημάνω ότι το Cliff Diving είναι μια πανάκριβη διοργάνωση και εμείς καταφέρνουμε να το στήσουμε με το ελάχιστο δυνατόν κόστος, καθώς τα περισσότερα έξοδα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα καλύπτουν πλέον οι χορηγοί μας».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ