Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης
Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ
Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF
Από τον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της στην Κρήτη (βίντεο, φωτογραφίες)

Brexit: Ο Χαντ θα προειδοποιήσει Γαλλία – Αυστρία για το κόστος χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Τζέρεμι Χαντ θα επισκεφθεί το Παρίσι και τη Βιέννη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει σχετικά με το Brexit και να προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν βαριά κόστη εάν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με το διαζύγιο, τόνισαν οι υπηρεσίες του σήμερα.

Ο Χαντ βρισκόταν τη Δευτέρα στο Πεκίνο, όπου η κυβέρνηση της Κίνας πρότεινε στη Βρετανία να αρχίσουν συνομιλίες για μια διμερή εμπορική συμφωνία που θα τεθεί σε ισχύ μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Πεκίνο, που έχει εμπλακεί σε έναν όλο και πιο σκληρό εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, έκανε αυτή την προσφορά στο πλαίσιο μιας προσπάθειας περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο Χαντ θα ταξιδέψει στη Γαλλία και στην Αυστρία, για να συναντηθεί με τους ομολόγους του, αντίστοιχα τον Ζαν-Ιβ Λεντριάν και την Κάριν Κνάισλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Φόρεϊν Όφις να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ευρύτερη υποστήριξη προς τις προτάσεις που έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για το Brexit νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Θα εξηγήσω στους ομολόγους μου στο Παρίσι και τη Βιέννη ότι είναι καιρός η ΕΕ να συναινέσει στις προτάσεις μας, διότι αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την προοπτική να μην υπάρξει συμφωνία λόγω ατυχήματος, κάτι που θα αποτελέσει πολύ σοβαρή πρόκληση τόσο για το ΗΒ όσο και για την ΕΕ», ανέφερε ο Χαντ.

Η Βρετανία προγραμματίζεται να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου 2019, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί καμιά συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο ή τις αδρές γραμμές της πιο μακροπρόθεσμης εμπορικής σχέσης με τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά το Brexit και ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται πλήττει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιέννη, ο Χαντ θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για να συζητήσει μαζί του όσον αφορά το μέλλον της συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ τον Μάιο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Μέι συναντήθηκε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς την Παρασκευή, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με το Brexit και επιβεβαίωσαν ότι το θέμα θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των συνομιλιών της συνόδου κορυφής του Σεπτεμβρίου στο Ζάλτσμπουργκ.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπός της διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου κατά τα οποία η βρετανική κυβέρνηση καταρτίζει σχεδιασμούς προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις να διανέμουν τρόφιμα σε περίπτωση που πράγματι το Brexit προχωρήσει χωρίς να συναφθεί προηγουμένως συμφωνία με την ΕΕ και αυτό προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις εισαγωγές αγαθών από την Ευρώπη.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist