Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για την επίσπευση των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών:

«Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του να αποποιηθούν και να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες που φέρουν για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, οδηγούν σε νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού των πολιτών.

Η νέα προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τους περιλαμβάνει αποπλάνηση των πολιτών και μετατόπιση των ευθυνών στο παρελθόν και τις πολεοδομικές παραβάσεις!

Η προσπάθεια συγκάλυψης αποκρύπτει ότι επί 3,5 χρόνια δεν εκτελούνται, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική,  που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό.

Η προσπάθεια συγκάλυψης αποκρύπτει το «εξαιρετικά επείγον» αίτημα του κ. Βούτση στις 17/2/2015, με το οποίο ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Η προσπάθεια συγκάλυψης αποκρύπτει το από 29/10/2015 έγγραφο του κ. Κουρουμπλή, με το οποίο ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δ.Ε. Σπάτων Αρτέμιδας.

Η προσπάθεια συγκάλυψης αποκρύπτει ότι οι ίδιοι προχώρησαν σε «γενναιόδωρες» ρυθμίσεις για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων μετά το 2014.

Η προσπάθεια συγκάλυψης αποκρύπτει ότι ο  κ. Σπίρτζης, ο οποίος σήμερα κόπτεται για τα αυθαίρετα, έδινε εντολές και  κατευθύνσεις στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων  για το πώς θα τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους.

Ας σταματήσουν λοιπόν αυτό το παιχνίδι της υποκρισίας και της συγκάλυψης. Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι παιχνίδι … κάτι που, δυστυχώς, αποτυπώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο».