Ιστορική «περιπλάνηση» στην τέχνη της κεραμικής – Παρουσίαση της Συλλογής Διαλυνά από 100 κεραμικά αντικείμενα Κιουτάχειας (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Με μια μεστή, ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα δομημένη παρουσίαση από τον διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, επίτιμο εταίρο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας του Μουσείου Μπενάκη κ. Γιώργη Μαγγίνη, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κοινό η συλλογή από 100 περίπου κεραμικά αντικείμενα κατασκευής των εργαστηρίων της βιομηχανίας «Κιουτάχειας» Μικράς Ασίας και «Κιουτάχειας» Αθήνας που δώρισαν (εδώ και έναν περίπου χρόνο) στο Λαογραφικό Μουσείο της Νεάπολης τα αδέλφια Βίκτωρας και Κρίτων Διαλυνάς.

Ακολούθησε ξενάγηση κατά ομάδες στα κεραμικά αντικείμενα της συλλογής που φιλοξενούνται στην ειδική προθήκη που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας κ. Οδυσσέας Σγουρός και η οποία βρίσκεται στην αίθουσα «Κ. Αδοσίδης» του Μουσείου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΑΛΥΝΑ_4.8.2018Αμέσως μετά, όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κέρασμα που προσέφερε η οικογένεια των δωρητών με έναν πλούσιο μπουφέ στο στήσιμο του οποίου συνέδραμαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΛΕΑΜ αλλά και εθελοντές. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί το εξαιρετικά προσεγμένο και περιεκτικό ενημερωτικό φυλλάδιο που ετοίμασε και μοίραζε η ΠΛΕΑΜ σε όλους όσους προσέρχονταν στο Μουσείο.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ