Χάρτινα σταχτοδοχεία στις παραλίες της Σητείας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, ξεκίνησε χθες από το Δήμο Σητείας η διάθεση χάρτινων «σταχτοδοχείων» στην παραλία της Σητείας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Νίκος Κοζυράκης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Πλατανάκη επισκέφθηκαν τα παραλιακά καταστήματα προσφέροντας στους υπευθύνους τα χάρτινα σταχτοδοχεία παραλίας, προκειμένου με την σειρά τους να τα διανείμουν στους πελάτες τους. Ακολούθως προσέφεραν τις χάρτινες συσκευασίες στους λουόμενους κατά μήκος της παραλίας από την περιοχή του «φοίνικα» έως την αρχή της παραλίας ενημερώνοντας τους σχετικά. Επίσης διέθεσαν «σταχτοδοχεία» και σε ξενοδοχεία της περιοχής με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο γίνεται περισσότερων πολιτών.

Στη δράση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαντζανάκης.

Αντίστοιχα, διανομή των χάρτινων «σταχτοδοχείων» θα γίνει και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου Σητείας.

Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Σητείας στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος προχώρησε στην προμήθεια χάρτινων «σταχτοδοχείων» παραλίας, τα οποία αποτελούν ευγενική χορηγία του ΕΣΔΑΚ με σκοπό την διάθεσή τους σε λουόμενους με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της ρύπανσης των ακτών από αποτσίγαρα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ