Οι άνθρωποι και η κρητική φιλοξενία έλκουν τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες στον Άγιο Νικόλαο

«Η περιοχή μας, βρίσκεται στο τουριστικό γίγνεσθαι ήδη από το 1960 -άρα μετράμε περίπου 60 χρόνια, δυο γενιές πολιτών – και αυτό που προκύπτει- παρά την λαίλαπα και την πτώση πιθανόν των αξιών τα τελευταία χρόνια- είναι το γεγονός, ότι άνθρωποι απ’ όλες τις «γειτονιές του κόσμου», με διαφορετικές κουλτούρες που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, «λειτούργησαν» θετικά και ενδυνάμωσαν την διάθεση των ντόπιων για φιλοξενία». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την βράβευση επαναλαμβανόμενων επισκεπτών από την Γαλλία και την Ιταλία, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο σε μια ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε ερωτήσεις που απηύθυνε στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της πόλης, διαπίστωσε ότι ο τόπος, οι άνθρωποι και η κρητική φιλοξενία, αποτελούν για χρόνια τώρα τον «μαγνήτη» που έλκει τους επισκέπτες στην περιοχή μας.

Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα – όπως τόνισε- θα πρέπει να το κρατήσουμε ως «κόρη οφθαλμού» γιατί αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας.

Στη συνάντηση αυτή βραβεύτηκαν οι Pasqualini Maria Cristina (Ιταλία), Charlotte Duroux – Santucci (Γαλλία), Marie Christine Sallee (Γαλλία), Bonisoli Gian Luigi, Jeraquiti Giovanna (Μιλάνο).

Τους παλιούς φίλους του τόπου μαςεπισκέπτες συνόδευσε στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου ο κ. Πελοπίδας Κακογιαννάκης.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου