Χρειάζονται τοπικά σχέδια πολιτικής προστασίας στους δήμους του Λασιθίου (βίντεο)

Σε ουσιώδη θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την πληρέστερη ανταπόκριση στο ρόλο της Πολιτικής Προστασίας, επεκτάθηκε η συζήτηση που είχε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης – αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Λεονταράκης με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο – εντεταλμένο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Γουλιδάκη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λασιθίου Νίκο Νικολαϊδη.

Υπερβαίνοντας τον τύπο, μιας απλής εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο κ. Λεονταράκης είχε μια εις βάθος, ουσιαστική ενημέρωση από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου Μιχ. Βασιλάκη, σχετικά με την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, την οργάνωση αλλά και τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει ο υπάρχων σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας και γενικά σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η Πολιτική Προστασία, γενικότερα.

 

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας Κρήτης Ιωαν. Τζανοκωστάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιωαν. Λεονταράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ότι «από δω και πέρα, και οι δήμαρχοι θα πρέπει να μπουν στο «παιχνίδι» της Πολιτικής Προστασίας, να αναπτύξουν τοπικά σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Πρέπει να δουν πού χωλαίνει το όλο σύστημά τους, πού εντοπίζονται τα προβλήματα και να προσαρμοστούν ανάλογα. Θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση. Θεωρώ ότι η πρόληψη, η οποία κοστίζει πολύ λιγότερο από την καταστολή και την «θεραπεία», είναι βασική. Πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι», τόνισε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ