Έκτακτη σύσκεψη του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Έκτακτη Σύσκεψη του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του νομού Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για να επικαιροποιήσουν το σχεδιασμό τους.

Θυμίζουμε ότι πριν απο λίγες ημέρες είχε έρθει στον Άγιο Νικόλαο ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης – αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Λεονταράκης και συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο – εντεταλμένο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Γουλιδάκη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λασιθίου Νίκο Νικολαϊδη.

Η συζήτηση ήταν σχετικά με θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την πληρέστερη ανταπόκριση στο ρόλο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο κ. Λεονταράκης είχε μια εις βάθος, ουσιαστική ενημέρωση από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου Μιχ. Βασιλάκη, σχετικά με την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, την οργάνωση αλλά και τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει ο υπάρχων σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας και γενικά σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η Πολιτική Προστασία, γενικότερα.