Τα νούμερα του τουρισμού λένε άνοδο, αλλά ο Άγιος Νικόλαος δεν το έχει «καρπωθεί»

Την πιο επιτυχημένη τουριστική χρονιά όλων των εποχών για την Ελλάδα δείχνουν τα πλέον πρόσφατα επίσημα στοιχεία από την ΥΠΑ για τις αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια όλης της χώρας, όμως ο Άγιος Νικόλαος δεν φαίνεται να το έχει «καρπωθεί». Στα περισσότερα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου η κίνηση εξακολουθεί να μην είναι η αναμενόμενη. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει κάποια έξαρση -κυρίως οχημάτων- αλλά τις βραδινές ώρες η κίνηση παραμένει υποτονική. Όσον αφορά το πώς πάνε οι δουλειές οι απαντήσεις των καταστηματαρχών της πόλης μας είναι απογοητευτικές.

 

Οι αφίξεις

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, καταγράφεται μεγάλη αύξηση 13,7% στο επτάμηνο στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Επιπλέον 1,5 εκατ. ξένοι επισκέπτες πέταξαν με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού προς 14 ελληνικούς προορισμούς (2018 – 12,1 εκατ. 2017 – 10,6 εκατ).

Για πρώτη φορά οι επιβάτες εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου ξεπέρασαν στο επτάμηνο τα 1,85 εκατ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3 εκατ. επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν φέτος στην Ελλάδα ως και το τέλος Ιουλίου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο στόχος των 32 εκατ. τουριστών που είχε θέσει ως στόχο το Υπουργείο, όπως γίνεται αντιληπτό θα υπερκαλυφθεί και οι συνολικές αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 33 εκατ.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.