Μεγάλα τα ύψη βροχής στην Κρήτη… πλην του νομού Λασιθίου! – Εξαίρεση το Οροπέδιο Λασιθίου (61 mm)

Χειμωνιάτικα ξυπνήσαμε το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο σημείωσε εντυπωσιακή πτώση και το θερμόμετρο, στις 09.40, έδειχνε μόλις 22.1 C… και στο Τζερμιάδω 13.9 C!

Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε όλη την Κρήτη, το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου… πλην του νομού Λασιθίου. Εξαίρεση το Οροπέδιο Λασιθίου όπου ο τοπικός σταθμός κατέγραψε 61 χιλιοστά βροχής.

Πολλούς κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις άλλαξαν απότομα την καθημερινότητα στην Κρήτη, από αργά χθες το βράδυ, γεγονός που αφενός είχε προαναγγείλει η ΕΜΥ, αφετέρου προϊδέαζε ο ουρανός της Κρήτης με την φαντασμαγορική αστραποβροχή η ένταση της οποίας εξέπληξε κατοίκους αλλά και τουρίστες, από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Φερτά υλικά, κάποιες πτώσεις μικρών δέντρων, περιφερειακές διακοπές ρεύματος, υπερχειλίσεις φρεατίων αλλά και η ολισθηρότητα του δρόμου σε γνωστά για τους οδηγούς σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και του επαρχιακού οδικού δικτύου, απασχόλησαν τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς χωρίς όμως να έχουν παρουσιασθεί σοβαρά προβλήματα.