Την Κυριακή η εκδήλωση «επιστροφή στα θρανία 2018»

Το σχολείο που ονειρεύοµαι δεν έχει σίδερα στα παράθυρα, ούτε κλειδωµένες πόρτες. Είναι ένας χώρος ανοιχτός, που µυρίζει άνοιξη και φρέσκο αέρα. Έχει τον ήλιο κρεµασµένο στις κουρτίνες του και το µπλε τ’ ουρανού καρφωµένο στο ταβάνι. Πληµµυρίζει κάθε πρωί γλυκές κουβέντες, ανθισµέναχαµόγελα και καθαρές µατιές. Εδώ οι µαθητές δεν λυπούνται τον εαυτό τους, ούτε έχουν σκυµµένο το κεφάλι. Έχουν την ψυχή παραδοµένη στη λαχτάρα της µάθησης και νιώθουν ότι µπορούν µε τη δύναµή της να γκρεµίσουν τον κόσµο όλο και να τον χτίσουν πάλι από την αρχή. ∆ηµιουργούν µέσα από τη συνεργασία µε τους συµµαθητές τους, αναλαµβάνουν ρόλους, δεν είναι καχύποπτοι κι όλοι αισθάνονται ίσοι µεταξύ τους. Κανείς δεν ξεχωρίζει τον Έλληνα από τον αλλοεθνή, τονχριστιανό από τον µουσουλµάνο, τον φίλο απ’ τον εχθρό. Εδώ µέσα κάθε άνθρωπος έχει µεγάλη αξία. Όλοι ακολουθούν τονδάσκαλο που είναι εκεί για να φυσήξει µέσα τους την αγάπη για τη γνώση, για την ανακάλυψη, για την ίδια τη ζωή. Το σχολείο που ονειρεύοµαι είναι η γέφυρά µας µε τον κόσµοέξω. Είναι η διαδροµή εκείνη, που θα µας φέρει πιο κοντά στο όνειρο και την ελπίδα». (απόσπασμα από έκθεση μαθητή)

Γιορτάζοντας την επιστροφή σε ένα τέτοιο σχολείο, ηΠολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει για ένατη χρονιά την εκδήλωση «Επιστροφή στα θρανία». Ομάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου συνεργάστηκαν το καλοκαίρι χωρίς την καθοδήγηση καθηγητών και θα μας παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 στις 19:30 στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.

Εμβόλιμα ανάμεσα στα τραγούδια, η θεατρική ομάδα 2ου και 3ουΓυμνασίου Αγίου Νικολάου θα παρουσιάσει σκηνές από το έργο «Και του στραβού το δίκιο» της Μαρίας Ν. Κίτρα.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν οι φίλοι του Γιώργου Ρουσόγλου με μια επίδειξη σκέιτ αφιερωμένη στη μνήμη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλή Σχολική Χρονιά σε ΟΛΟΥΣ!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ