Βραβείο από το ερευνητικό κέντρο του Αμερικανικού Στρατού έλαβε Νεαπολίτης επιστήμονας

Ακόμη μια σπουδαία διάκριση προσέθεσε στο πλούσιο ενεργητικό του ο Νεαπολίτης επιστήμονας Μιχάλης Πολυχρονάκης. Την περασμένη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, o Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο Stony Brook University στη Νέα Υόρκη έλαβε το βραβείο DARPA Young Faculty Award (YFA) του ερευνητικού κέντρου του Αμερικανικού Στρατού για την υποστήριξη του πρότζεκτ του «Compiler-assisted Software Specialization against Vulnerability Exploitation».

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει «ανερχόμενα ερευνητικά αστέρια που κατέχουν κατώτερες θέσεις καθηγητών σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες» και αποτιμάται σε περισσότερα από 800.000 δολάρια, παρέχοντας τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την ανάπτυξη λύσεων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Ο Μ. Πολυχρονάκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ «χαρούμενος και ευγνώμων. Τα χρήματα αυτά θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για την ερευνητική μας ομάδα ώστε να συνεχίσουμε το ερευνητικό μας έργο«.

Το DARPA (YFA) είναι το δεύτερο σημαντικό βραβείο που λαμβάνει φέτος ο Μιχάλης Πολυχρονάκης, μετά το βραβείο CAREER (ύψους 500.000 δολαρίων) που του απονεμήθηκε μαζί με την ερευνητική του ομάδα από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών (National Science Foundation) για την έρευνά τους στο πεδίο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για το πρότζεκτ «Principled and Practical Software Shielding against Advanced Exploits» («Βασική και πρακτική θωράκιση λογισμικού κατά των εξελιγμένων εκμεταλλεύσεων»).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ