Παρουσιάστηκε στη Δ.Κ. Νεάπολης η μελέτη ανάδειξης του Φραρώ – Προχωρά με πόρους του Δήμου (φωτογραφίες)

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο της αντιδημάρχου Επάνω Μεραμπέλλου κ. Έφης Βελημβασάκη-Κοκολάκη στη Νεάπολη η μελέτη ανάδειξης της περιοχής του Φραρώ. Παρόντες ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δ.Κ. Νεάπολης.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της μελέτης παρουσίασε με slides η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου, αρχιτέκτων κ. Ίρις Περουλιού-Σεργάκη εξηγώντας όλες τις παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν ολόκληρη την περιοχή εγγύς του ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης και θα αναδεικνύουν την Μονή του Φραρώ.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Δήμαρχος, το έργο θα πραγματοποιηθεί με ιδίους πόρους του Δήμου Αγίου Νικολάου και όχι με χρηματοδότηση μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader Λασιθίου στα πλαίσια του οποίου όπως είπε θα υποβληθεί πρόταση από το Δήμο για το σχολείο στο Φινοκαλιά που βρίσκεται μέσα στα χρηματικά πλαίσια που προβλέπει το πρόγραμμα για το Νομό.

Το ζήτημα της μελέτης για το Φραρώ θα παρουσιαστεί αναλυτικά και στο επόμενο τοπικό σμυβούλιο της Δ.Κ. Νεάπολης ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες.

Φωτογραφίες: Α.Γ.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ