Πολλές γυναίκες αποκάλυψαν ανάλογες εμπειρίες για το γιατρό στον Άγιο Νικόλαο

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο γιατρός από τον Άγιο Νικόλαο στον οποίο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τον Εισαγγελέα Λασιθίου. Η δίωξη ασκήθηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια μετά από καταγγελία νεαρής γυναίκας η οποία βρέθηκε στο ιατρείο του 55χρονου γιατρού για εξέταση, αλλά τελικά υπήρξε μάρτυρας μιας σοκαριστικής συμπεριφοράς του γιατρού, ο οποίος αφού την θώπευσε – δίκην ιατρικής εξέτασης – ακολούθως αυτοϊκανοποιήθηκε, όπως η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που λίγο αργότερα συνέλαβαν τον γιατρό.

Ο έλεγχος δε που πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο ήταν εξονυχιστικός και στα πειστήρια της υπόθεσης συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η κάμερα του οποίου φαίνεται ότι προοριζόταν και για καταγραφές των ασελγών πράξεων του γιατρού, αλλά ακόμα και τα λεκιασμένα ρούχα και εσώρουχα που επιβεβαιώνουν πως ο γιατρός αυνανίστηκε πίσω από την πλάτη της ασθενούς, αφού προηγουμένως ερεθίστηκε σεξουαλικά, “εξετάζοντας” την ασθενή.

Άνθρωπος με πολύχρονη παρουσία στην πόλη, επαρκής επιστημονικά και αναγνωρίσιμος για τις ορθές διαγνώσεις του, μάλλον λίγο ιδιόρρυθμος αλλά με αποδεκτή παρουσία στους χώρους που κινούνταν, δεν είχε αφήσει να φανεί η ψυχοπαθολογική κατάσταση για την οποία κατηγορήθηκε από τις γυναίκες που μίλησαν για «άρρωστη συμπεριφορά».

Όπως φάνηκε αρκούσε μία καταγγελία για να ξεσπάσει σάλος στην τοπική κοινωνία και ν’ αρχίσουν να μιλούν αρκετές γυναίκες για τις εμπειρίες που βίωσαν στο ιατρείο του. Το πιο σημαντικό στοιχείο της νοσηρής αυτής υπόθεσης, εστιάζεται στο γεγονός πως «τα περιστατικά είναι πολλά. Παρά πολλά», όπως τόνιζε με νόημα καλά πληροφορημένη πηγή.

Η «Α» έγινε εξαρχής αποδέκτης πρόσθετων καταγγελιών, με συγκεκριμένες, αναλυτικές περιγραφές γεγονότων που αποδεικνύουν πως η πρώτη καταγγελία δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά έχει προϊστορία. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ορισμένα περιστατικά κατατέθηκαν στην Αστυνομία και τα υπόλοιπα που έχουν γίνει γνωστά θα οδηγηθούν στον Ανακριτή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ