Με την συμμετοχή 106 αθλητών και αθλητριών από όλα τα Σωματεία Μέλη της Ζ΄ Ένωσης ολοκληρώθηκε το 5ου Ενωσιακού Πρωταθλήματος Ε3 40ης εβδομάδας 2018. Το Πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον ΟΑ ΣΟΥΔΑΣ οι κατηγορίες Αγόρια – Κορίτσια κάτω των 12 ετών, στον ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ η κατηγορία Αγόρια κάτω των 16 ετών, στην ΑΑ ΧΑΝΙΩΝ η κατηγορία Κορίτσια κάτω των 16 ετών και στον ΟΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ οι κατηγορίες Αγόρια – Κορίτσια κάτω των 14 ετών.

Ο ΑΟ Λατώ συμμετείχε με 9 αθλητές και αθλήτριες από τους οποίους/οιες οι 4 κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία τους! Αναλυτικότερα:

Στα Αγόρια 16 συμμετείχε ο Σφυράκης Νικόλαος, ο οποίος στον πρώτο γύρο πέρασε bye και στην επόμενη φάση συνάντησε τον Περδικάκη του Λιβυκού τον οποίο και κέρδισε με σκορ 6-3, 7-5. Στην τετράδα συναντήθηκε με τον δυνατό Μανδαλενάκη, ο οποίος τον νίκησε με σκορ 6-3, 6-4. Με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε την τρίτη θέση, στην παραπάνω κατηγορία από εκείνη στην οποία αγωνίζεται.

Στα Αγόρια 14 αγωνίστηκαν δυο αθλητές του συλλόγου μας, ο Αλεξανδρίδης Ιωάννης και ο Χαμηλάκης Εμμανουήλ. Ο Αλεξανδρίδης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Τζανακάκη της ΑΑ Χανίων, αφού πέρασε ένα γύρο bye, νικώντας τον με σκορ 4-1, 5-3. Στον επόμενο γύρο συνάντησε τον Ματσαμάκη, του ΟΑ Χανίων, ο οποίος επικράτησε με σκορ 4-0, 4-2. Ο Χαμηλάκης αφού πέρασε bye τον πρώτο γύρο συναντήθηκε με τον νεαρό Στρομπά του Ηράκλειο ΟΑΑ τον οποίο και νίκησε με σκορ 4-2, 4-1. Στον επόμενο γύρο συνάντησε τον επίσης νεαρό αλλά πολύ ικανό Μπουνάκη το Ηράκλειο ΟΑΑ, επικρατώντας και εκείνου με σκορ 1-4 5-3 10-7. Στον ημιτελικό συνάντησε τον Ματσαμάκη, οποίος είχε επικρατήσει του Αλεξανδρίδη και γνώριζε την ήττα με σκορ 6-2, 6-2 μετά από ένα καλό παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο κατέκτησε την Τρίτη θέση στην κατηγορία.

Στα κορίτσια 14 είχαμε σαν σύλλογος δυο συμμετοχές, της Δαβράδου Εμμανουέλλας και της Κοντολαιμάκη Μάρας. Η Δαβράδου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Νικολαίδη του Ηράκλειο ΟΑΑ, την οποία και κέρδισε με σκορ 5-4(3), 4-1. Στον επόμενο γύρο συνάντησε την συμπαίκτρια της και μετέπειτα φιναλίστ Κοντολαιμάκη , από την οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 4-0, 4-0. Η Κοντολαιμάκη, είχε bye στον πρώτο γύρο και στην συνέχεια αφού επικράτησε της Δαβράδου, συνάντησε την Καραπανταζή του ΟΑ Χανίων και την νίκησε με σκορ 6-0, 6-1. Στον τελικό συνάντησε άλλη μια φορά την Μαρινάκη του ΟΑ Σούδας και μετά από ένα κλειστό παιχνίδι διάρκειας 2,5 ωρών ηττήθηκε με σκορ 6-3, 6-4 κατακτώντας έτσι την 2η θέση στο τουνρουά.

Στα κορίτσια 12, συμμετείχαν οι Καλύβα Πελαγία και η Κοντολαιμάκη Τόνια. Η Καλύβα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Μπουντουράκη του ΟΑ Χανιών στην οποία επικράτησε σχετικά εύκολα με σκορ 4-1, 4-1 παραμένοντας σταθερή σε όλο το παιχνίδι. Στον 2ο γύρο συνάντησε την ισχυρή και πιο έμπειρη Λαμπράκη του Ηράκλειο ΟΑΑ (νο3 ταμπλό) από την οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 4-0, 4-0. Η Κοντολαιμάκη Τόνια αγωνιζόμενη στην συγκεκριμένη κατηγορία σαν μικρότερη (10 ετών), έφθασε πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη σε παγκρήτιο τουρνουά, απέναντι στην Λαγουβάρδου του ΟΑ Χανίων καθώς προηγήθηκε στο super tie break με 7-3, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό της μετά από έναν αγώνα 2 ωρών, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 5-3, 2-4, 10-7.

Τέλος στα Αγόρια 12 αγωνίσθηκαν οι Πεδιαδίτης Νίκος και Ξιάρχος Μάνος. Ο Πεδιαδίτης, έκανε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Τσιμινικάκη της ΑΑ Χανίων καταφέρνοντας να μην χάσει ούτε game. Στην συνέχεια όμως συνάντησε τον μετέπειτα νικητή Νικολιδάκη και γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ. Ο Ξιάρχος είχε μια εκπληκτική πορεία σε αυτό το τουρνουά, παραμένοντας σταθερός σε όλα του τα παιχνίδια, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τον τελικό, παίζοντας σταθερό τένις και ανεβάζοντας τον ρυθμό του στα κατάλληλα σημεία σε κάθε αγώνα. Αναλυτικότερα, στον πρώτο αγώνα συνάντησε τον Σηφάκη του ΟΑ Ρέθυμνο, κερδίζοντας με σκορ 4-1, 4-0. Στον δεύτερο γύρο έπαιξε με τον Μάρη του ΟΑ Χανίων και κέρδισε δίχως να χάσει game περνώντας έτσι στον προημιτελικό. Εκεί συνάντησε τον καλό Βελεντάκη του ΟΑ Ηράκλει, σ έναν αγώνα ο οποίος είχε αρκετές διακυμάνσεις, όμως κατάφερε να τον φέρει στα μέτρα του, με ψυχραιμία, κάτι που το έδωσε το εισιτήριο για πρώτη φορά στην αγωνιστική του πορεία, για την τετράδα μιας διοργάνωσης με σκορ 2-4, 4-1, 10-5. Στον ημιτελικό συνάντησε τον πολύ σταθερό Πατερομιχελάκη του ΟΑ Σούδας και μετά από έναν πολύ σταθερό αγώνα και από τους δυο παίκτες, ο Ξιάρχος παίζοντας πιο έξυπνα κατάφερε να περάσει στον τελικό με σκορ 7-6(4), 6-4. Εκεί συνάντησε τον πολύ ισχυρό Νικολιδάκη, απέναντι στον οποίο δεν κατάφερε να βρει λύσεις, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 6-1, 6-2, κατακτώντας όμως την 2η θέση στο παγκρήτιο αυτό τουρνουά.

Συνοδοί σε αυτό το τουρνουά ήταν οι προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου, Μήλας Γιώργος και Τζώρτζης Γιάννης και οι γονείς των παιδιών. Οι προπονητές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την αγωνιστική εικόνα των παιδιών, συνέλεξαν εμπειρίες και δεδομένα ώστε το επόμενο διάστημα, να γίνουν ακόμα καλύτερες αλλαγές που θα ωφελήσουν την πρόοδο των παιδιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς και τους αθλητές/αθλήτριες και με το καλό και στα επόμενα!

Από τον ΑΟ Λατώ

  • Φωτογραφία από παλιότερους αγώνες που συμμετείχαν οι αθλητές του ΑΟ Λατώ