Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης
Οι προσφορές της εβδομάδας στον ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
ΕΛ.ΑΣ.: 15 συλλήψεις και 1.915 έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Κρήτη: Πήγε για χόρτα κι έπεσε πάνω σε ανθρώπινο σκελετό
Ναύπλιο: Ο πολιτισμός έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα και ΗΠΑ
Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες – Οι εξαιρέσεις και οι δικαιούχοι
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστές βεβαιώσεις και κυκλοφορεί ελεύθερος

Σε κύκλωμα που δρούσε και μέσα στις φυλακές  χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις σε  κρατούμενους, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή τους, «σκόνταψε» η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του Αρ. Φλώρου.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης διευρύνεται η έρευνα και για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στις υποθέσεις  παράνομων αποφυλακίσεων υπό όρους με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Σύμφωνα  με πληροφορίες στο  «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης   έχει μπει  περίπτωση  κρατούμενου  που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα, ο οποίος  βγήκε από τη φυλακή  με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος  προβλήματα υγείας.  Ο συγκεκριμένος φέρεται να προσκόμισε  ιατρικά πιστοποιητικά  που ελέγχονται ως πλαστά και να εμπλέκεται στο  κύκλωμα.

Μάλιστα ο εν λόγω κρατούμενος επειδή παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, ώστε να ακολουθηθεί  η ίδια διαδικασία με αυτή του  Φλώρου όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας, παραμένει ελεύθερος.

Προφανώς υπό αυτά τα δεδομένα  και προκειμένου να  αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, το Υπουργείο προχώρησε σήμερα σε τροπολογία, όπως ζητούσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,  με την οποία επέρχεται αλλαγή   στο άρθρο  110Α  του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας   που αφορά  την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος  με βάση το οποίο ένας κρατούμενος  αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων .

Σε ό,τι αφορά πάντως την υπόθεση του  Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρίσκεται στην τελική της ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του .
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist