Ο Συνεταιρισμός Κριτσάς εκποιεί απόθεμα 50 τόνων ελαιολάδου χύμα

Το απόθεμα 50 τόνων, που κρατά στις δεξαμενές του, οξύτητας 0.37, βγάζει σε δημοπρασία ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς για να το πωλήσει χύμα. Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Αφορδακός, ο Συνεταιρισμός τυποποιεί λάδι μόνο μέχρι 0.30 και ελπίζει ότι η ποσότητα που θα διαθέσει προς πώληση θα πετύχει τη καλύτερη δυνατή τιμή.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για άνοδο της τιμής μετά το Πάσχα, διαψεύστηκαν. Οι παραγωγοί και όσοι φορείς κράτησαν το λάδι περιμένοντας «διόρθωση» της τιμής απογοητεύτηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόσφατες δημοπρασίες, π.χ. στην Έμπαρο, πέτυχαν για λάδι οξύτητας 0.3, τιμή 3,07 €. Στη Σητεία η τιμή που πέτυχαν ήταν χαμηλότερη, στα 2,92 €.

Ο κ. Αφορδακός εξήγησε ότι πέραν των 50 τόνων στην ποιότητα αυτή δεν διαθέτει άλλη. Έχει περί τους 15 τόνους οξύτητας κάτω των 0.3, το οποίο και προορίζει να τυποποιήσει στο σύνολό της.

Το ελαιόλαδο είναι αποθηκευμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές με προσθήκη αζώτου. 1) Δεξαμενή Νο 1 47.000 κιλά περίπου 2) Δεξαμενή Νο 6 3.000 κιλά περίπου με μέση οξύτητα 0,37. Η φόρτωση των βυτίων θα γίνει από την δεξαμενή Νο 1 με συμπλήρωση από την δεξαμενή Νο 6. Ο αγοραστής θα παραλάβει το λάδι από τις δεξαμενές του Συν/σμού στην Κριτσά μέσα σε 10 μέρες από την κατακύρωση του λαδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ