Ευρεία συζήτηση έγινε το πρωί της Παρασκευής στη συνεδρίαση του έκτακτου Σχολικού Συμβουλίου, στο υπό κατάληψη 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου  Αντ. Ζερβός, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Ι. Στεφανάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Β. Αϊβαλιώτης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Β. Χατζηδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Δέσποινα Κερούλη – Αποστολάκη.

Εκπρόσωποι των μαθητών αναφέρθηκαν στα αιτήματα που προβάλλουν ως αιτία της κατάληψης.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Ολγα Πυθαρούλη τοποθετήθηκε ως προς τα ζητήματα που έχουν θέσει οι μαθητές και τα προβλήματα που προκαλεί η κατάληψη του σχολείου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου για τη δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων, ιεραρχημένα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και της υφιστάμενης στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είπε ότι τα κενά σε καθηγητές στο σχολείο είναι ελάχιστα και θα αντιμετωπιστούν μόλις γίνει η επόμενη φάση διορισμού αναπληρωτών καθηγητών. Παρότρυνε τους μαθητές να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους για τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από πλευράς του Δήμου και από Δευτέρα να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ