Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Μήνυμα Κ. Σπυριδάκη για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Ανάβαση στην κορυφή Οξά
Οκτώ λεωφορεία ξεκίνησαν από την Σητεία με προορισμό το Σεληνάρι
Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού

Απολογούνται σήμερα ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς

Απολογούνται  σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έλαβε μίζα  2,8 εκ. ελβετικών φράγκων για να προωθήσει τη σύμβαση  με τη γαλλική εταιρεία THALES που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού καθώς κι εκείνη που σχετιζόταν με  τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία απέρρεαν από αυτή.

Το ποσό αυτό , σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, αποτελεί μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που βρέθηκε  σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό, ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων.

Οι «ύποπτες» κινήσεις

Στη διαδρομή του μαύρου χρήματος, εμπλέκονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο, off shore  εταιρείες  συμφερόντων του αποβιώσαντος Χαράλαμπου Μπεκατώρου που εκπροσωπούσε την THALES στην Ελλάδα  καθώς και λογαριασμοί του  επιχειρηματία, φίλου του πρώην υπουργού, Ανδρέα  Μπάρδη.

Οι πρώτες  «ύποπτες» κινήσεις εντοπίζονται  τον Ιούνιο – Ιούλιο του 2003 με δύο εμβάσματα της THALES, από την ολλανδική τράπεζα ABN AMRO NV προς τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη, εταιρεία συμφερόντων του Χ. Μπεκατώρου.

Από εκεί γίνεται μεταφορά του ποσού σε κυπριακές off shore του εν λόγω επιχειρηματία, από τις οποίες αναλήφθηκε τμηματικά, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατατέθηκε επίσης τμηματικά στην Eurobank σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ανδρέα Μπάρδη.

Ο τελευταίος φέρεται ότι ανέλαβε να «ξεπλύνει» το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων.

Έτσι, εμφανίζεται ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της ροής του χρήματος που προοριζόταν για τον ίδιο, αφού αφενός τα χρήματα κατέληγαν σε λογαριασμούς του έμπιστου φίλου του και συγκατηγορούμενού του στην υπόθεση, χωρίς να εμφανίζεται άμεση διατραπεζική τους σύνδεση με τους λογαριασμούς των κυπριακών εξωχώριων εταιρειών, αφετέρου ο Μπάρδης μετέφερε τα ποσά αυτά τμηματικά στην Ελβετία σε δικούς του λογαριασμούς.

Για τη  νομιμοποίηση των παράνομων ωφελημάτων, ο πρώην υπουργός φέρεται να χρησιμοποίησε 7 λογαριασμούς  και 35 υπολογαριασμούς, μέσω των οποίων εκτελέστηκαν, κατόπιν εντολής του, εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες απέβλεπαν στο να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε αυτό.

Γ. Παπαντωνίου: «Διάτρητο» κατηγορητήριο

Ο Γιάννος Παπαντωνίου βέβαια αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας «διάτρητο» το κατηγορητήριο  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα  υποστηρίξει κατά την απολογία του ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν συμφέρουσα για  το Δημόσιο.

Θα ισχυριστεί δε ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο με τους λογαριασμούς του, και τούτο ενισχύεται από το ότι τους προσκόμισε ο ίδιος στους ανακριτές.

Επιπλέον θα  αρνηθεί ότι γνώριζε τον Χ. Μπεκατώρο, συνεπώς δεν ευσταθεί η σύνδεση του ιδίου με λογαριασμούς και εταιρείες συμφερόντων του τότε αντιπροσώπου  της THALES.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist