Για την πόλη Ramnicu Valcea της Ρουμανίας αναχώρησε αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, αναχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι για την Ρουμανική πόλη Ramnicu Valcea, προκειμένου την ερχόμενη Κυριακή (11/11) – με την σύμφωνη γνώμη των δύο δήμων – ν’ ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνεργασίας, που ορίζει το πρωτόκολλο αδελφοποίησης που υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στον Άγιο Νικόλαο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός, αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ. για την αδελφοποίηση με την ρουμανική πόλη, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι οι διαδικασίες των αδελφοποιήσεων, είναι ένας τρόπος που έχει επιλεγεί από την Ε.Ε.  με στόχο την ομογενοποίηση , την σύγκλιση των κοινωνιών και κατά συνέπεια, την καλύτερη λειτουργία της Ευρώπης. Οι Δήμοι -παρά τα ζητήματα που ανακύπτουν- αποτελούν τους μόνους  ίσως θεσμικούς φορείς που έχουν την δυνατότητα να πετύχουν την σύγκλιση των κοινωνιών και να βοηθήσουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, ακόμα και εάν οι χρηματοδοτήσεις από πλευράς Ε.Ε, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Είναι γεγονός ότι μέσα από την επαφή αυτή, δίδεται η δυνατότητα να υπάρξει οικονομικό όφελος από ανάλογες συνεργασίες, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και σε αυτόν των εμπορικών δράσεων.

Μετά την επίσκεψη μας στην Ramnicu Valcea και τις συναντήσεις που θα γίνουν εκεί, θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, αλλά και τις παραγωγικές τάξεις, για την δυνατότητα στενότερης οικονομικής ή εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, συγκροτούν η αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας κ. Μιχ. Κερούλης, Πανίκος Καρατσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Γουλιδάκης η αναπληρώτρια προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Πρατσινάκη καθώς και η υπεύθυνη του δήμου για Ευρωπαϊκά προγράμματα κ. Μαρία Δεμέτζου.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου