Εκδηλώσεις μνήμης για τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο

Με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, θα εορτασθεί η επέτειος της συμπληρώσεως 40 ετών (1978 – 2018), από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Η εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 5 μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης γενέτειρα του τιμωμένου Ιεράρχου.

Πριν την εκδήλωση θα τελεσθεί Αρχιερατικό Τρισάγιο ενώπιον της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βολονάκης, με θέμα: «Ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος Ψαλιδάκης και η λειτουργική του προσφορά».

Θα παρουσιασθεί ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, που αφορά τη ζωή και το έργο του μακαριστού Πρωθιεράρχου, από το αρχείο που διαθέτει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.

Εκκλησιαστικούς Ύμνους θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Αντωνίου Πλαΐτη, Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.