Τα αποτελέσματα των εκλογών των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις κάλπες προσήλθαν την Τετάρτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές όλης της χώρας για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, που είναι και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα.

Μετά και την καταμέτρηση των ψήφων, τα τρία σχήματα από το Ν. Λασιθίου που συμμετείχαν στην διαδικασία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας έλαβαν: η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. 381 ψήφους (65,13%), η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. 142 ψήφους (27,69%) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 41 ψήφους (7,01%),

Ως τακτικά μέλη στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου εκλέγονται οι: Αλεξάκης Αλέξανδρος με 230 ψήφους και Γιάννης Πασπαράκης με 142 ψήφους από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε..

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται οι: Τιμολέων Παράσχος (έλαβε 51 ψήφους) και Μουτάκης Ανδρέας (έλαβε 42 ψήφους) επίσης από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε..

Αντίστοιχα, για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα εκλογικά σχήματα από το Ν. Λασιθίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Δευτεροβάθμιας έλαβαν: η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. 241 ψήφους (52,16%), η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ. 122 ψήφους (26,41%), η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα Λασιθίου – Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) Λασιθίου 53 ψήφους (11,47%) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 46 ψήφους (9,96%).

Ως τακτικά μέλη στο ΠΥΣΔΕ Λασιθίου εκλέγονται οι: Δρετάκη Δέσποινα από την ΔΑΚΕ Δ.Ε. με 133 ψήφους (με αναπληρωματικό τον Τζιράκη Δημήτριο) και ο Οικονόμου Μιχάλης από την Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ. με 46 ψήφους (με αναπληρωματική την Μπαυγιαδάκη Νίκη).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ