Η φλόγα του Μαραθωνίου άναψε και …έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12.30 με ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη των 99 νεκρών της καλοκαιρινής πύρινης λαίλαπας.

“Είμαστε περήφανοι που διοργανώνουμε τον πιο ιστορικό αγώνα. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας για τους Έλληνες δεν είναι απλώς ένας δύσκολος άγωνας είναι μια γέφυρα που συνδέει τον θρύλο με την Ιστορία. Φέτος αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τις πληγείσες περιοχές” είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος υποδεχόμενος τους εκατοντάδες παρευρισκομένους τονίζοντας ότι “η συνεργασία είναι το σύγχρονο μήνυμα του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού“,

Κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό όπου άναψε η φλόγα στέλνοντας τις αξίες του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο το “παρών” έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε μεταξύ άλλων ότι “είναι βαριά η ιστορία του αγώνα ώστε κάθε δρομέας γίνεται κοινωνός και πρεσβευτής αξιών του, της ειρήνης, της αδελφοποίησης, της εξάλειψης του ρατσισμού”, προσθέτοντας ότι “οι νεκροί θα συνοδεύουν τους δρομείς σε ολόκληρη τη διαδρομή”. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του δε, εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας στη διοργάνωση.

Για τον ποιο συναισθηματικά φορτισμένο Μαραθώνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, επειδή “μεταφέρει αξίες όπως της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης, τις οποίες έχουμε ανάγκη όλοι αυτήν την εποχή” κι ευχήθηκε να τερματίσουν όλοι οι δρόμεις ασχέτως της θέσης που θα λάβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ