Δεύτερη θέση για την ομάδα της Κρήτης στον τελικό του Run Greece

Το Run Greece έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος του μεγάλου κύματος δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε μια καινοτομία της διοργάνωσης, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να διεξάγει τον τελικό της σειράς, που έχει καθιερώσει, παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Έτσι, στον 36ο Αγώνα παρέα με τους δρομείς, βρέθηκε και η «συντροφιά» των εκπροσώπων των επτά πόλεων που φιλοξένησαν τη σειρά Run Greece. Πρόκειται για τους είκοσι αθλητές και αθλήτριες που επέλεξαν οι Περιφέρειες από τις πόλεις Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδος.

Η εκκίνηση του τελικού «Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO» δόθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 10:35 επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος οδού Ζαχάρωφ, στο 39.195χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ο τερματισμός έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο τελικός του Run Greece εντάσσεται στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου και διεξήχθη αγώνας 3χλμ. στον οποίο συμμετείχαν όσοι αθλητές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τους προηγούμενους επτά αγώνες.

Κάθε πόλη είχε τους δικούς 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3χλμ. αγωνίστηκαν 140 αθλητές εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική.

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών – Γυναικών), ήταν ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στη γραμμή εκκίνησης  Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί μειώνονται κατά 1. Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών ήταν το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Σε όλους τους μετέχοντες απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο.

Στη νικήτρια ομάδα ανδρών και στη νικήτρια ομάδα γυναικών απονεμήθηκε αναμνηστικό κύπελλο, που παρέλαβε ο συντονιστής της ομάδας.

Δόθηκαν επίσης  χρηματικά έπαθλα (2.500 ευρώ) στις νικήτριες ομάδες της ομαδικής βαθμολογίας ανδρών και γυναικών.

Την ομάδα της Κρήτης αποτελούσαν οι παρακάτω

Κατηγορία 18-34: Μαστοράκης Γιώργος, Δαβράδος Σπύρος, Κιούσης Μαρίνος, Καρτσάκης Αντώνης, Επιτροπάκη Ζωή, Καραγιάννη Δάφνη, Μαλλιωτάκη Αθηνά, Καραταράκη Κατερίνα.

Κατηγορία 35-39: Στεφανάκης Εμμανουήλ, Βενέρη Ελένη.

Κατηγορία 40-44: Παπαγιαννάκης Γιωργογιάννης, Τρούλη Μαριάννα

Κατηγορία 45-49:  Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ, Χαλκιαδάκη Ελένη

Κατηγορία 50-54: Καμπιτάκης Μιλτιάδης, Βογιατζή Δήμητρα

Κατηγορία 55-59: Φιλιππάκης Εμμανουήλ, Τελιοπούλου Ράνια

Κατηγορία 60 +  : Σαριδάκης Γιάννης, Τσαγκαράκη Ειρήνη

Αρχηγός της ομάδας της Κρήτης ήταν ο κ. Λαβούτας Σωτήρης, πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Στην Βαθμολογία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών η ομάδα της Κρήτης κατετάγη δεύτερη με δύο μόνο βαθμούς διαφορά από την πρώτη

Η Βαθμολογία των ανδρών

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 465 βαθμοί

Περιφέρεια Κρήτης 463 βαθμοί

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 377β.

Περιφέρεια Ηπείρου 353β

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 319β

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 265β

Περιφέρεια Θεσσαλίας 260β

 

Η Κατάταξη των Γυναικών

Περιφέρεια Ηπείρου 463β

Περιφέρεια Κρήτης 461β

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 417β

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 330β

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 311β

Περιφέρεια Θεσσαλίας 266β