Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Giro Di Neapoli»
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Πτώση 8,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο
Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης

Καλιφόρνια: Η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία των ΗΠΑ – Εχουν εντοπιστεί 44 πτώματα

Έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τα πτώματα τουλάχιστον 44 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 44. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες στις φονικές πυρκαγιές που συνεχίζουν σήμερα να καίνε ανεξέλεγκτα την Καλιφόρνια, την ώρα που οι αρχές αναζητούν περισσότερους από 200 ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Η Camp Fire μετέτρεψε σε στάχτη περισσότερα από 6700 σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη Πάρανταϊς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδομών που έχουν καταστραφεί σε οποιαδήποτε πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια. Έως αργά χθες το βράδυ, μόλις το 25% της είχε τεθεί υπό έλεγχο

Σε όσους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Ριπές ανέμου ταχύτητας 100 χλμ/ώρα αναμένεται να σαρώσουν τα βουνά, τις κοιλάδες και τα φαράγγια της νότιας Καλιφόρνιας, με υπαρκτό τον φόβο πτώσης κολονών ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρων. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, οι συνθήκες αναμένεται να ευνοήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist