Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης
Οι προσφορές της εβδομάδας στον ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
ΕΛ.ΑΣ.: 15 συλλήψεις και 1.915 έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Κρήτη: Πήγε για χόρτα κι έπεσε πάνω σε ανθρώπινο σκελετό
Ναύπλιο: Ο πολιτισμός έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα και ΗΠΑ
Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες – Οι εξαιρέσεις και οι δικαιούχοι
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν

Brexit: Η Μέι πήρε το «ναι» του υπουργικού – Πιθανή πρόταση δυσπιστίας από το κόμμα της

Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας Brexit που κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου η Μέι είπε ότι το σχέδιο συμφωνίας είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία.

Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε και ότι η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον, τόνισε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο, είπε τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της στο κοινοβούλιο.

Αντιμέτωπη με πρόταση δυσπιστίας

Εντωμεταξύ οι υποστηρικτές του Brexit στο κόμμα της Τερέζα Μέι «πιθανώς» να καλέσουν σε ψηφοφορία δυσπιστίας ενάντια στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος της βρετανίδας πρωθυπουργού, όπως ανέφερε η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος των Συντηρητικών.

Η Κούνσμπεργκ είπε πως οι υποστηρικτές του Brexit είναι τόσο εξαγριωμένοι με το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για την αποχώρηση από την ΕΕ, που καταθέτουν επιστολές στον επικεφαλής μιας επιτροπής Συντηρητικών βουλευτών υπεύθυνων για τον χειρισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος.

«Ανώτερα στελέχη των Τόρις μου αναφέρουν ότι η οργή των Brexiteer είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται πιθανό να ζητήσουν τη διεξαγωγή ψήφου δυσπιστίας της ηγεσίας του κόμματος αύριο», τόνισε η Κούνσμπεργκ με tweet της.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός υπεύθυνος του Brexit Ντομινίκ Ράαμπ δεν αναμένεται πλέον να ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να χαιρετήσει το σχέδιο συμφωνίας Brexit με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

«Κανένας από τους υπουργούς δεν απείλησε με παραίτηση»

Κανένας δεν απείλησε με παραίτηση στη συνεδρίαση του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη στήριξη ή μη του σχεδίου συμφωνίας Brexit, δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σε ερώτηση αν οποιοδήποτε μέλος του υπουργικού συμβουλίου απείλησε να παραιτηθεί, ο αξιωματούχος απάντησε: “Κανένας”.

“Η πρωθυπουργός χρησιμοποίησε παθιασμένα τη λέξη για ένα λόγο, και ξεκάθαρα υπήρχαν έντονες απόψεις που διατυπώθηκαν για αυτό το θέμα, τις οποίες αναγνωρίζουμε”.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist