ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΤεράστιες ζημιές στην περιοχή του Γούδουρα

Τεράστιες ζημιές στην περιοχή του Γούδουρα

Από

Ημερομηνία

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε υδροστρόβιλος που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την περιοχή του Γούδουρα. Περίπου στις 5 με 5.30 υδροστρόβιλος κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα του σε μία ακτίνα σε ευθεία γραμμή, περίπου 800 μέτρων, λίγο μετά τον οικισμό.

Ο υδροστρόβιλος διέλυσε μεταλλικά θερμοκήπια ολοσχερώς, ξερίζωσε ελιές, «έκοψε» πλέγματα σε στύλους της ΔΕΗ – αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή ρεύματος στο συγκεκριμένο τμήμα του Γούδουρα – προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε αποθήκες, κοτέτσια, κήπους καθώς και σε ένα αυτοκίνητο.

Το ευτύχημα ήταν ότι ο υδροστρόβιλος σημειώθηκε όχι σε κατοικημένο σημείο και ώρα που οι άνθρωποι δεν είχαν πάει στα θερμοκήπια τους, δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος διαφορετικά όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής κ. Γιάννης Δρακάκης, θα υπήρχαν ανθρώπινα θύματα.

Οι καταστροφές όπως προαναφέρθηκε είναι πολύ μεγάλες. Έχουν διαλύσει θερμοκήπια έκτασης περίπου 30 με 40 στρέμματα και δυστυχώς αυτές τις ημέρες ξεκινάει η συγκομιδή που σημαίνει ότι καταστράφηκε και η παραγωγή και τα ίδια τα θερμοκήπια.

  Οι διαδικασίες σε ότι αφορά τους πληγέντες θα ξεκινήσουν άμεσα με την αναγγελία θυέλλης στον ΕΛΓΑ από την πλευρά του Δήμου ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα όσα προβλέπονται με σκοπό την στήριξη στους ανθρώπους αυτούς που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και η παραγωγή τους.

   Σε ότι αφορά την πληγείσα περιοχή, με την συνδρομή του  Δήμου, οχημάτων  της ΤΚ και εθελοντών, κατοίκων της περιοχής, αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους μετά την απομάκρυνση των σπασμένων και ξεριζωμένων δέντρων. Επίσης αναμένεται να αποκατασταθεί και το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης

Οι άνθρωποι της περιοχής όπως τόνισε ο κ. Δρακάκης είναι σοκαρισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής η οποία έγινε αστραπιαία. Ο υδροστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του αφήνοντας κυριολεκτικά ένα χάος πίσω του.

 ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα