Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” παρουσιάστηκε το βούλευμα για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία.

Τι αναφέρει για τον 37χρονο Βούλγαρο αστυνομικό και με ποιον τρόπο συνέδραμε η σύζυγος του καρδιολόγου. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή

Το βούλευμα παραπέμπει τον Βούλγαρο αστυνομικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και την 39χρονη για άμεση συνέργεια. Στο δικαστικό έγγραφο αναφέρεται πως ο 38χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε τη βοήθεια της 39χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στο οποίο τονίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στη Σητεία μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία για να προετοιμάσει το έδαφος. “Λίγο καιρό νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο στη Σητεία, φέροντας παράνομα ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 21 εκατοστών, τα οποία και άφησε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί του αυτοκινήτου το κράτησε η σύζυγος του καρδιολόγου”, αναφέρει το βούλευμα.

Στη συνέχεια περιγράφονται όσα εκτυλίχθηκαν στη μοιραία στροφή του 26ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Σητείας – Ιεράπετρας, όπου ο 38χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές με καραμπίνα κατά του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ο 62χρονος και μετά έστρεψε την καραμπίνα προς τον γιατρό και τον αποτελείωσε, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ στο κεφάλι, τον ώμο και την πλάτη.