Τα 50 χρόνια λειτουργίας της συμπλήρωσε η Touristik Union International, γνωστή ως TUI, την 1η Δεκεμβρίου, η οποία ιδρύθηκε το 1968 από 4 μεσαίου μεγέθους τουρ οπερέιτορ εκείνης της εποχής, τους Touropa, Scharnow-Reisen, Hummel-Reise και Dr. Tigges Fahrten. Κανείς, βεβαίως, από τους ιδρυτές δεν περίμενε ότι αυτή η συνένωση δυνάμεων θα οδηγούσε στον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο στον κόσμο.

Σήμερα, ο όμιλος περιλαμβάνει διεθνή brand τουρ οπερέιτορ, 6 αεροπορικές εταιρίες με 150 αεροσκάφη μεσαίων και μακρινών αποστάσεων, ιδιόκτητα κρουαζιερόπλοια, υπηρεσίες προορισμού και περίπου 380 ιδιόκτητα ξενοδοχεία.

Πάνω από το 60% των λειτουργικών αποτελεσμάτων του ομίλου πλέον προέρχονται από τις εταιρίες ξενοδοχείων και τις κρουαζιέρες από τις θυγατρικές Hapag-Lloyd Cruises, TUI Cruises και Marella Cruises.

Στην 50ετή ιστορία της, η TUI έχει εξελιχθεί σημαντικά, αναπτύσσοντας και διαμορφώνοντας τη βιομηχανία των ταξιδιών. Η στρατηγική μετατροπή της σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό μοντέλο επιτρέπει στην TUI να συνοδεύει τους πελάτες της σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού τους – από την παροχή συμβουλών έως εκδρομές στον προορισμό.

Η TUI δραστηριοποιείται σε 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο με έδρα στη Γερμανία. (tornosnews.gr)