Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Χανίων ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Μαράκης.

Ο Δήμαρχος προτείνει μείωση κατά 5% σε όλα τα νοικοκυριά, μηδενισμό για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μειώσεις από 15% έως 35% για το “πόρτα πόρτα”. “Έχουμε καταφέρει σε δύσκολες εποχές για τον Δήμο να κάνουμε έργο που συγκρίνεται με τις πιο πλούσιες περιόδους” ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, ξακαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για προεκλογική κίνηση καθώς ο προϋπολογισμός των ανταποδοτικών τελών είναι” κλειστός”

Ο κ. Μαράκης τόνισε πως “τα αποτελέσματα από την προσπάθεια εξορθολογισμού στα οικονομικά του Δήμου Χανίων ειναι πλέον ορατά”.Όπως έκανε γνωστό, παράλληλα με τις μειώσεις θα γίνουν επενδύσεις στην καθαριότητα.

Η διευθύντρια των οικονομικών υπηρεσιών, Δέσποινα Μπολανάκη αναφέρθηκε στις χρεώσεις που περιλαμβάνουν μείωση 5% σε όλα τα νοικοκυριά, μείωση 15% για το “πόρτα – πόρτα” σε εμπόρους και 35% για ελεύθερους επαγγελματίες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι εντάσσονται στο χαμηλότερο συντελεστή ανά δημοτική ενότητα ενώ το ίδιο ισχύει για τις αγροτικές μονάδες. Ακόμα περιλαμβάνουν μείωση 50% στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και πλήρης απαλλαγή για όσους είναι δικαιούχοι των κοινωνικών παροχών του Δήμου.

Οι επενδύσεις φτάνουν τα 2 εκ. Ευρώ και αφορούν κάδους, απορριματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Πηγή: zarpanews.gr