«Όσκαρ, γράμμα στο Θεό»-Mία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας
Το Σαββατοκύριακο ο αγώνας «Ανάβαση Ζένια Η&Κ ΑΕΒΕ»
Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας
Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Ιεράπετρας και αντιδημάρχου Α. Σκουλούδη με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”
O αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης δήμου Ιεράπετρας στην ΓΣ του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
«Giro Di Neapoli» από τον Π.Ο. “Δρήρος”
Κατανυκτικός εσπερινός και ομιλία
Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου στο Eudamus 2024
Μ. Πεπόνης: Το Λασίθι ενωμένο και δυνατό αποδεικνύει ότι έχει φωνή και στέλνει “μήνυμα” για την υγεία σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)
Προσοχή στις αγορές μας στα Σαρακοστιανά
Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα-Ομόφωνη η απόφαση του Δικαστηρίου
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Υπ. Προστασίας Πολίτη για το κύκλωμα χρυσού: Οι έρευνες έγιναν υπό την εποπτεία Εισαγγελέων

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση των οκτώ κρατουμένων για την υπόθεση εξαγωγών χρυσού δημιουργεί η διαφορετική εκτίμηση της Εισαγγελίας στις διατάξεις της ανακρίτριας για την άρση της κράτησης τους. Λίγες ώρες μετά την κίνηση της ανακρίτριας για ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελία δεν δίνει σύμφωνη γνώμη ώστε να αποφυλακιστούν οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι επί του παρόντος παραμένουν υπό κράτηση. Οι έρευνες έγιναν υπό την εποπτεία Εισαγγελέων λέει το ΥΠΡΟΠΟ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ανορθοδοξες μεθόδους» ετοιμάζουν την επόμενη δικονομική κίνηση τους, δηλαδή την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης και μάλιστα να επικαλείται αντίθετες αποφάσεις σε ανάλογες υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελείς αποτυπώνει νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

Να σημειωθεί ότι στις διατάξεις άρσης της κράτησης που εξέδωσε η δικαστική λειτουργός αναφέρει, επικαλούμενη το έγγραφο της ΑΑΔΕ, πως «δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις» ζητώντας παράλληλα από την Εισαγγελία να «μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινής κράτησης τους».

Υπ. Προστασίας Πολίτη για το κύκλωμα χρυσού: Οι έρευνες έγιναν υπό την εποπτεία Εισαγγελέων

«Υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια» αναφέρουν χαρακτηριστικά

Επίσης όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη των 63 κατηγορουμένων έγινε με το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας.

«Μάλιστα τόσο οι εισαγγελείς, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια έδωσαν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης» τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist