Εκδήλωση στο ΡΕΞ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μαθητικού Τύπου (Φωτογραφίες)

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μαθητικού τύπου παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το απόγευμα της Παρασκευής στο ΡΕΞ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου  Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2018-2019) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λασιθίου.

Ο Οργανωτικός Υπεύθυνος κ. Γιώργος Δασκαλάκης παρουσίασε το διαγωνισμό και το πρώτο τεύχος του παγκρήτιου περιοδικού «Τα Κρητικόπουλα» όπως και έντυπα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, ενώ η κ. Μαρία Σεργάκη, Ιστορική Ερευνήτρια, τ. Προϊσταμένη των ΓΑΚ- Ν. Λασιθίου έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του μαθητικού τύπου στο Λσσίθι.

Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας παρουσίασε την Εφημερίδα «Πυξίδα της Ελούντας», εκπρόσωπος του 1ου δημοτικού σχολείου παρουσίασε την Εφημερίδα «Τα αστεράκια της δευτέρας» από το 1ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου, ενώ μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αγ. Νικολάου παρουσίασαν το Περιοδικό «MAGA-ζην» του σχολείου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, προβλήθηκαν και οι μαθητικές ταινίες: « Ένα παιδί και όλα αλλάζουν…» του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης Ρεθύμνου και «Οι δικοί μας ξένοι- το 5ο Γυμνάσιο Χανίων για τα προσφυγόπουλα».
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ_7.12.2018
Ν.Σ.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας