Απολογισμός του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη  απαρτία στην πρώτη Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας.

Το απερχόμενο Δ.Σ. προβαίνει σε έναν απολογισμό της δράσης του:

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μέχρι σήμερα, δύο χρόνια και  μετά την εκλογή μας, έχουμε παραδώσει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας:

Δύο ηλεκτρικούς γερανούς για κατακλιμένους ασθενείς PEGASUS

Εικοσιένα (21)  νοσοκομειακά μαξιλάρια, που προσέφερε στο Σύλλογο για το Νοσοκομείο η κ. Μιράντα Κατσαβδάκη.

Ένα λουτρό υπερήχων  για τον καθαρισμό και την απολύμανση   χειρουργικών εργαλείων.

Ένα σύγχρονο υπερηχογράφο καινούριο μάρκας CHISON , μεγάλη προσφορά της Εταιρείας  «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ»

Ένα μεταχειρισμένο υπερηχογράφο, προσφορά της ομάδας  “Αλληλεγγύη Νορμανδία –Ελλάδα”.

Ένα μόνιτορ  με καπνογράφο, προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, της εταιρείας «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» και του  Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Δύο μηχανήματα HOLDER με το λογισμικό τους,  προσφορά του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, της Τράπεζας Χανίων , του Συνεταιρισμού «Ανατολή» και του Προσωπικού των εργαζομένων στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Δύο CPAP προσφορά της οικογένειας Κεχαγιαδάκη, του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και του καταστήματος  NEW MEDICA στην  Ιεράπετρα.

Ένα σετ ορθοπεδικών πριονιών- τρυπανιών, για τις ανάγκες του Ορθοπεδικού τμήματος.

Επίσης είχαμε δωρεά από την Ομάδα Solitarite Normadie Grece“Αλληλεγγύη Νορμανδία –Ελλάδα”  τον παρακάτω μεταχειρισμένο εξοπλισμό: Ένα φορείο, Πατερίτσες με περιπατητήρες, Τρία αυτόματα κρεβάτια, Ένα αυτόματο τραπέζι μάλαξης(μασάζ), Ένα αυτόματο ανάκλιντρο (δυνατότητα ζυγίσματος ατόμου), Πολυθρόνες, μπαστούνια, ορθωτικό μηχάνημα.

Ένα  μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών (σφίξη, πίεση, θερμοκρασία, κορεσμό οξυγόνου κ.λ.π. ).  Θα καλύψει  ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και είναι προσφορά του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας.

Ένα  μηχάνημα Bi-Pap δωρεά του κ. Καλογεράκη, εκπροσώπου της Medical life

Eίδη ιματισμού, δωρεά του  Ξενοδοχείου SUNWING στο Μακρύ Γιαλό , με πρωτοβουλία της  Διευθύντριας κ. Ανέζας  Φουρλάνου.

Αρκετά σεντόνια και κουβέρτες δωρεά του Φίλιππα Μαραγκάκη.

Μία διαθερμία  SMART C της Martin για τις ανάγκες του χειρουργείου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Στην αγορά της διαθερμίας συμμετείχε  με το ποσό των 1300 ευρώ ο Σύλλογος  στη Γερμανία «Υποστήριξη στην Ελλάδα» , με Πρόεδρο το  Dr  Holger Bau.

Ένα  μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών (σφίξη, πίεση, θερμοκρασία, κορεσμό οξυγόνου. Απεικονίζει στην οθόνη και καταγράφει με ρολό καταγραφικό την καρδιακή λειτουργία (πλήρες ΗΚΓ). Θα καλύψει  ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής.

Μία συσκευή φωτοθεραπείας νεογνών, για τις ανάγκες του Γυναικολογικού τμήματος  του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ένα  βιντεοπροβολέα για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.

Στην αγορά της συσκευής φωτοθεραπείας συμμετείχαν  οι καρναβαλικές ομάδες «ΚΑΤΣΙΚΙΑ» και «ΤΑ ΖΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ» και εξ’ ολοκλήρου στην αγορά του βιντεοπροβολέα . Τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάστηκαν  διατέθηκαν από συνδρομές και δωρεές φίλων του Συλλόγου μας.

Ήδη προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού ενδοσκοπήσεων  και στην υλοποίηση της κάλυψης και άλλων ιεραρχημένων αναγκών, που κρίνονται απαραίτητες για το Νοσοκομείο μας. Γι αυτό  προβήκαμε στην παραγγελία  μετά από σχετική έρευνα, ώστε να ολοκληρωθεί η υλοποίηση των στόχων μας.  Εκτός της ενδοσκοπικής μονάδας ήδη έχουμε αποφασίσει να επισκευαστεί ο θερμικός απολυμαντής (πλυντήριο), που είναι απαραίτητος για την απολύμανση όλων των ενδοσκοπικών εργαλείων. Επίσης έγινε η παραγγελία για ένα μόνιτορ στο ΕΚΑΒ.

«Τα  πλαστικά Κρήτης» , ο Αυστριακός ευεργέτης μας RUNTOLF OHLINGER ,  ο Θανάσης Γιάννης καθηγητής Ιατρικής στη Λειψία Γερμανίας μαζί με άλλους δύο Φιλέλληνες Γερμανούς,  η Ομάδα  “Αλληλεγγύη Νορμανδία –Ελλάδα” και η δυναμική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας με το ραδιομαραθώνιο  και τη μεγάλη μουσική βραδιά στο OSTRIA PALACE βοήθησαν να ξεπεράσουμε τους αρχικούς μας στόχους. Η συνολική αξία του  ενδοσκοπικού πύργου, της επισκευής του πλυντηρίου, και της αγοράς ενός μόνιτορ για το ΕΚΑΒ είναι 77264 ευρώ και μένουν άλλες 35.000 περίπου για την ανακαίνιση κάποιων χώρων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ως Δ.Σ. καταθέσαμε τον  προβληματισμό  και τις θέσεις του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στις 21-1-2017για το Νοσοκομείο μας. Επίσης καταθέσαμε προτάσεις προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης για το νοσοκομείο μας και απαντήσαμε άμεσα  στη δημοσιευθείσα μελέτη των Καλαντζάκη, Λυδάκη, Μαρνελάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Όταν χρειάστηκε κάναμε μία επίσκεψη στον Περιφερειάρχη μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Γουλιδάκη για θέματα που αφορούσαν το Νοσοκομείο και ήδη έχει δρομολογηθεί η υποσχεθείσα προσφορά ενός αρθροσκοπικού πύργου για την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μέσω της 7ης ΥΠΕ.

Έτσι η αγάπη των συμπολιτών μας πιάνει  άμεσα τόπο,  με την αγορά  μηχανημάτων ή ειδών εξοπλισμού, μέσα από τον πίνακα ιεράρχησης των αναγκών του Νοσοκομείου, που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα του Νοσοκομείου μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνουμε ξανά ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι υπόθεση όλων μας.  Όλοι  μαζί μπορούμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε εκεί  ,  όπου ο κρατικός μηχανισμός ή οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες εμποδίζουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους  όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των στόχων , που είχαμε βάλλει ως Σύλλογος.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην εκλογικο-απολογιστική Συνέλευση της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου στο «ΜΕΛΙΝΑΚΙ» στις 5μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μαμαντόπουλος Ανδρέας: Πρόεδρος, Πετράς Αντώνιος: Αντιπρόεδρος, Κανάκης Μπάμπης: Γενικός Γραμματέας,  Παϋσανίδου Μαρία: Ταμίας  και Κουφάκης Μανώλης,  Δασκαλάκη Καλλιόπη,  Αγγελάκη Κυριακή και Δαμηλάκης Σταύρος μέλη.