Έρχεται νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη

Την ερχόμενη Άνοιξη αναμένονται τα επίσημα εγκαίνια για το νέο δρομολόγιο της Κρήτης από την Αγία Γαλήνη και τη Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ, επισκέφτηκε την Αγία Γαλήνη και ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μανόλη Φουντιδάκη και «άναψε το πράσινο φως» για να ξεκινήσουν από το 2019 τα δρομολόγια.

Ο κ. Φουντιδάκης αναφέρει πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για όλη την περιοχή και την τοπική Οικονομία. «Είναι μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την Αγία Γαλήνη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μέσα στα επόμενα βήματα που θα γίνουν θα είναι η πραγματοποίηση συνάντησης με το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης για τον καθορισμό μιας σειράς λεπτομερειών.
Παράλληλα γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία μιας σειράς υποδομών, με στόχο να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες τόσο για τους ντόπιους επιχειρηματίες και τους κατοίκους, όσο – κυρίως – για τους πολίτες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν με το καράβι για τη Γαύδο.

Μέσα στα σχέδια είναι για παράδειγμα η δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των τουριστών που θα παραμένουν εκεί, σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες θα θελήσουν να τα παρκάρουν στην Αγία Γαλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Απρίλη, θα είναι δίωρα και αναμένεται να καλύψουν μια μεγάλη ανάγκη την οποία υπήρχε, εξυπηρετώντας τους νομούς της ανατολικής Κρήτης και τους Κρητικούς που θέλουν να επισκεφθούν το ακριτικό νησάκι της Γαύδου.