Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Αθαν. Χηνόπουλου με το Συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί διεκδικείτε την Δημαρχία της Ιεράπετρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες της εφημερίδας σας και να απαντήσω σε εύλογα ερωτήματα, όπως αυτό που  μου θέσατε. Ξέρετε, η υπηρέτηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, είναι πρώτα απ΄όλα εκδήλωση αγάπης για την υπηρέτηση των συμπολιτών σου και για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.  Και εγώ αγαπώ την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετώ πολλά χρόνια με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Πλατανιά Χανίων.

Αγαπώ την αυτοδιοίκηση, όχι σαν διαχειριστής εξουσίας που του εμπιστεύονται οι πολίτες ενός Δήμου, αλλά σαν συνταξιδιώτης τους στην πορεία προς ένα επιθυμητό μέλλον με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής, με βελτίωση των κοινόχρηστων υποδομών της  και με δημοκρατική διάθεση των ευκαιριών ανάπτυξης μεταξύ των ανθρώπων της. Την αγαπώ, όχι σαν διεκδικητής τίτλων και θέσεων ισχύος (το βιογραφικό μου δείχνει εξάλλου, ότι τίτλοι και θέσεις δεν λείπουν από τα πεπραγμένα μου), αλλά σαν πολίτης, που πρέπει να βλέπει την προκοπή του μέσα στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμβάλλει θετικά στα κοινά πράγματα, συμμετέχοντας στην συλλογική προσπάθεια για προκοπή και ευτυχία των κατοίκων της περιοχής, στην οποία ζει, δραστηριοποιείται, εργάζεται, αναπτύσσει φιλίες, δεσμούς και κοινωνικές σχέσεις και συμπορεύεται με τους συμπολίτες του.

Εγώ, επιτρέψτε μου αυτή την εξομολόγηση, εκτός από την Αυτοδιοίκηση, αγαπώ πολύ την Ιεράπετρα.

Πριν οκτώ χρόνια περίπου, μετέφερα εδώ κάποιες από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες και οι Ιεραπετρίτες με αγκάλιασαν σαν δικό τους άνθρωπο, μου ανέθεσαν την διοίκηση της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας (ΟΦΙ), στήριξαν τις δουλειές μου, ενθάρρυναν την συμμετοχή μου στις παρέες και στα συλλογικά τους όνειρα για την ευρύτερη περιοχή, με τίμησαν και με τιμούν με την φιλία τους και την εκτίμησή τους.

Η ανάμειξή μου λοιπόν με τα κοινά του Δήμου Ιεράπετρας, έχει και χαρακτήρα ανταπόδοσης και επιστροφής στους ανθρώπους της, στην αγάπη με την οποία με δέχτηκαν, με αγκάλιασαν, με εμπιστεύτηκαν με την εγκατάστασή μου εδώ και με έκαναν να νοιώθω συγχωριανός τους. Γι αυτό, πιστέψτε με, δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, κατεβαίνουμε για να σμίξουμε με τον κόσμο και να τον υπηρετήσουμε δημοκρατικά, χωρίς διακρίσεις, με όραμα ένα νέο Ευρωπαϊκό Δήμο με κέντρο του ενδιαφέροντός του τις ανάγκες του δημότη και την ευτυχία των παιδιών του. Πορευόμαστε στο δρόμο της Ενότητας και της Συνεργασίας για την Ανάπτυξη

Μια ανάπτυξη Οικονομική, Κοινωνική, Πολιτιστική. Μια Ανάπτυξη για όλους και μαζί με όλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε  Χηνόπουλε, με το άκουσμα της υποψηφιότητάς σας για το Δήμο της Ιεράπετρας, κάποιοι άρχισαν να διαρρέουν φήμες και «φόβους», ότι σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας θέλετε να εξυπηρετήσετε τα επιχειρηματικά συμφέροντά σας. Πώς σχολιάζετε αυτή την φημολογία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να ευχαριστήσω κατ΄αρχήν αυτούς που διαδίδουν αυτά, διότι με θεωρούν επιτυχημένο επιχειρηματία, αναγνωρίζοντας έμμεσα ότι δεν στερούμαι προσόντων διαχείρισης προσωπικού και δύσκολων καταστάσεων, προσόντα που κατ΄εξοχήν πρέπει να έχει ένας Δήμαρχος στην σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Άξιο παρατήρησης είναι ακόμη ότι, κάποιοι, ελλείψει σκοτεινών περιοχών στο κοινωνικό και επιχειρηματικό παρελθόν μου, διασπείρουν φήμες και εφευρίσκουν φόβους για μελλοντικές… «ύποπτες» επιδιώξεις μου!

Θα τους έλεγα λοιπόν, ότι «έχετε διαθέσιμο ένα παραγωγικό, διάφανο και αλέκιαστο εικοσιπενταετές επιχειρηματικό παρελθόν μου, από το οποίο τα οκτώ έτη και στην Ιεράπετρα και μια οκτάχρονη αυτοδιοικητική παρουσία μου στο Δήμο Πλατανιά, τον κατ’ εξοχήν τουριστικό και αγροτικό Δήμο των Χανίων και εσείς ψάχνετε να ανακαλύψετε λεκέδες στο… μέλλον;

Αλλά αν σκοπός μου ήταν να εκλεγώ Δήμαρχος, για να διευκολυνθώ σε σκοτεινά σχέδια για το προσωπικό μου συμφέρον, θα ήταν έξυπνο να τραβήξω πάνω μου τον συνεχή έλεγχο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και από το σύνολο των δημοτών ταυτόχρονα με τον διοικητικό, οικονομικό, πολιτικό έλεγχο για τα πεπραγμένα μου από τις εποπτεύουσες Αρχές και τη Δικαιοσύνη;;;

Δεν γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να έχει προνόμια, επαγγελματικές ή επιχειρηματικές σχέσεις, συμβάσεις, εργολαβίες, αλισβερίσια με τον Δήμο;

Δεν γνωρίζουν ότι οι Δημοτικές αρχές υποβάλλουν και υπόκεινται σε έλεγχο για το «Πόθεν Έσχες» τους, μέχρι και τρία χρόνια μετά την θητεία τους;

Ας μη ματαιοπονούν λοιπόν οι κακοπροαίρετοι.

Μοναδική μας επιδίωξη, είναι να φέρουμε το τέταρτο σε μέγεθος δήμο της Κρήτης, στην πρώτη θέση της  ανάπτυξης για όλους. Με νέες ιδέες και συμμαχίες. Με Όραμα, Ενότητα και Συνεργασία. Με Διαφάνεια και Δημοκρατία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε  Χηνόπουλε, παρακαλώ δώστε μας μια γεύση από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού σας και πείτε μας, τι θα κάνετε αν εκλεγείτε Δήμαρχος Ιεράπετρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Δήμος μας, αντιμετωπίζει τα γνωστά θέματα που σε γενικές γραμμές απασχολούν τους περισσότερους Δήμους της Χώρας, όπως θέματα υδροάρδευσης, πολεοδομικά, κυκλοφοριακά, καθαριότητας, δημόσιων και δημοτικών υποδομών (πόλης και χωριών), εξυπηρέτησης Δημοτών, Πρόνοιας, Παιδείας, υπηρεσιών Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Άθλησης, καθώς και άλλα τα οποία, όπως είναι φυσικό, δεν θα λείπουν από κανένα προεκλογικό πρόγραμμα υποψηφίου  Δημάρχου.

Το παρελθόν έχει διδάξει, ότι πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί άρχοντες στην βιασύνη τους να μη στενοχωρήσουν κανένα ψηφοφόρο και προκειμένου να παρουσιάσουν «πρόγραμμα», ρίχνουν στο σακούλι των προεκλογικών υποσχέσεών τους ότι κυκλοφορεί στην προεκλογική πιάτσα. Λένε μεγάλα λόγια, ξεκινούν με γεμάτο σακούλι υποσχέσεων και τερματίζουν με άδειο το σακούλι των αποτελεσμάτων.

Εμείς, στον συνδυασμό μας «Ενότητα και Συνεργασία για την Ανάπτυξη», χτίζουμε αυτόν τον καιρό με μεθοδικότητα και προσεχτικό σχεδιασμό τον κορμό του προγράμματός μας, το οποίο βεβαίως περιλαμβάνει υποδομές στους τομείς που ανέφερα παραπάνω, καθώς επίσης βελτιώσεις και συμπληρώσεις αυτών. Ένα πρόγραμμα που θα απαντά στις ανάγκες των δημοτών και τις δυνατότητες του Δήμου, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Σύμφωνα με την εμπειρία που αποκόμισα, από την επαγγελματική δραστηριότητά μου, αλλά και από την οκταετή ενασχόλησή μου με τα κοινά,  η πρακτική επιτυχημένης διοίκησης ενός Δήμου, είναι πολύ κοντά στην πρακτική επιτυχημένης διοίκησης μιας επιχείρησης. Έτσι, αν  εκλεγούμε, προκειμένου να υπηρετήσουμε το όραμά μας να γίνει ο Δήμος Ιεράπετρας παράδειγμα προς μίμηση, θα συνεργαστούμε με τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς (επιστημονικούς και  επαγγελματικούς) του Δήμου, αλλά και με τους δημότες πόλης και κοινοτήτων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, με τήρηση των προτεραιοτήτων, κατόπιν μελέτης «κόστους – οφέλους» και βάση των επιπτώσεών τους στο κοινωνικό σύνολο, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα και την ομογενή ανάπτυξη του Δήμου. Τα χωριά δεν θα είναι οι φτωχοί συγγενείς της πόλης, αλλά ισότιμοι εταίροι, διότι όπως πιστεύομε η ανάπτυξη των χωριών φέρνει ανάπτυξη στη πόλη και αντίστροφα.

Παράλληλα βέβαια, διεξοδικά θα διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως μεγάλων έργων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε  Χηνόπουλε, είναι γνωστή η αγάπη σας για τον αθλητισμό, πράγμα που αποδείξατε με την ανάληψη της ευθύνης της τοπικής ομάδας του ΟΦΙεράπετρας και την επιτυχή πορεία του στη συνέχεια. Αυτή η σχέση σας με τον ΟΦΙ, θα συνεχιστεί αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Και επειδή αθλητισμός και πολιτισμός είναι παράλληλες έννοιες, θα δείξετε το ίδιο ενδιαφέρον για τον τομέα του Πολιτισμού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τίποτα εκτός από την κυρίαρχη θέληση των φιλάθλων της ομάδας, δεν εμποδίζει την συνέχιση αυτής της αγαπητικής σχέσης που έχω μαζί τους και που έχουμε όλοι μας με την ομάδα μας. Στα σχέδιά μου ήταν και είναι η ανάπτυξη, η διευκόλυνση και η επέκταση των αθλητικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία (και όχι μόνο), ανεξάρτητα από την εκλογή μου ως Δημάρχου. Το ιδεώδες του Αθλητισμού αποτελεί για μένα έμπνευση και κίνητρο δράσης.

Παράλληλα, με την ενίσχυση του αθλητισμού, βλέπω το ίδιο επιτακτική και την ανάγκη ενίσχυσης του Πολιτισμού, ως μια υποχρέωση προς τους δημότες και ιδιαιτέρως προς την νεολαία του Δήμου μας. Στον τομέα, αυτό η περιοχή διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα και θεωρώ απαραίτητη την δράση της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη και ανάπτυξή του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστώ θερμά κύριε Χηνόπουλε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες της εφημερίδας σας. Εύχομαι σε όλους σας Καλές Γιορτές. Με υγεία, αγάπη και πρόοδο.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡ. ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 

Συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην Κρήτη ζει 25 χρόνια, από τα οποία τα τελευταία 8 χρόνια στην Ιεράπετρα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Έγγαμος, έχει ένα γιο και τρία εγγόνια. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Λιμενικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανώτατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εν αποστρατεία. Ασχολείται με τα κοινά, γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες και είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων, από το 2011 μέχρι και σήμερα (αμισθί), ενώ έντονη είναι η συνεισφορά του σε πολλές κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

 

ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ

  • Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων

Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), για έξι χρόνια (Πειραιά).
•Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, για δύο χρόνια (Πειραιά).
•Μέλος της Επιτροπής, που σύστησε η πρώην Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, με αντικείμενο την μελέτη,

την   επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων, για θέματα που αφορούν τον

θαλάσσιο τουρισμό.

  • Εκδότης και αρθρογράφος, της διμηνιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «ΠΛΟΙΟ &

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών», του Δημάρχου Πλατανιά Χανίων, Γιάννη Μαλανδράκη. Μετά την εκλογή του, το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε επανειλημμένα ως Πρόεδρό του και στη συνέχεια ως Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Παράλληλα, ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για την οργάνωση, την λειτουργία, τον συντονισμό και την οργανωτική διάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου, θέσεις που κατείχε μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του Αυγούστου 2014, κατά τις οποίες επανεξελέγη και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης, «άνοιξε» την ημερήσια κρουαζιέρα στην Κίσαμο Χανίων και είναι δημιουργός των δέκα (10) Ναυτικών Εταιρειών, που έχουν έδρα την Κίσαμο και οργανώνουν επί είκοσι πέντε  (25) χρόνια (1995-2019) με τα έντεκα (11) πλοία τους, τις ημερήσιες κρουαζιέρες από την Κίσαμο στη νήσο Γραμβούσα και στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, καθώς επίσης και από τη Σούδα, στον κόλπο της Σούδας (Αλμυρίδα, Μαράθι, Λουτράκι, Νησίδα). Δραστηριοποιείται επίσης και στο Λασίθι Κρήτης, όπου πλοία Ναυτικών Εταιρειών του, εκτελούν από το 2012 μέχρι και σήμερα τις ημερήσιες κρουαζιέρες  Ιεράπετρα-νήσος Χρυσή και από το 2015 Μακρύς Γιαλός-Κουφονήσι.

Είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των παραπάνω δέκα Ναυτικών Εταιρειών, που συνιστούν τις Κοινοπραξίες Ναυτικών Εταιριών ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ  και ΧΡΥΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (www.cretandailycruises.com).

Οι παραπάνω επιχειρήσεις απασχολούν πολλές δεκάδες εργαζόμενους, ενισχύουν την τοπική οικονομία, προβάλλουν τουριστικά τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως  στις κοινωνικές ανάγκες τους.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ως Πρόεδρος του ΔΣ του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Άρη Βουκολιών Χανίων (2013-2015), υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με συνέπεια τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, να έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα. Κατά την προεδρία του, ο Άρης Βουκολιών, ανήλθε κατηγορία και κατέκτησε για πρώτη φορά στην 90/ετή ιστορία του δύο φορές το Κύπελλο Χανίων και μία φορά το Κύπελλο Σούπερ Καπ Χανίων.

Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (2016), στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣ/Χανίων).

Τέλος, τον Αύγουστο του 2016, ανέλαβε και είναι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Ο.Φ. Ιεράπετρας.  Κατά την προεδρία του, ο ΟΦΙ κατέλαβε τιμητική θέση στο πρωτάθλημα  Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και για πρώτη φορά στην 50/ετή ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (2017) και προκρίθηκε στις τριάντα δύο καλύτερες ομάδες της χώρας μας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (2018). Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Δ.Σ.  προχώρησε με επιτυχία στην ανασυγκρότηση των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΟΦΙ.

Σήμερα, ο ΟΦΙ βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις του Ομίλου και διεκδικεί την άνοδό του στην Β’ Εθνική κατηγορία.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ο κ΄ θανάσης Χηνόπουλος δίκαια διεκδικεί το αξίωμα του πρώτου πολίτη της πόλης μας Είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στην Ιεράπετρα και πολύ πολύ αγαπητός σε όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης μας Μέχρι σήμερα είχαμε άξιους δημάρχους από τους χώρους των δικηγόρων και των μηχανικών ώρα είναι να δοκιμάσουμε και ένα άνθρωπο από τον χώρο των επαγγελματιών και του αθλητισμού για το γενικό καλό

Comments are closed.