Με στόχο την καλύτερη δυνατή εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σητείας στον τομέα της καθαριότητας τις ημέρες της εορταστικής περιόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου κατάρτισε τον αντίστοιχο προγραμματισμό αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αποκομιδή των απορριμμάτων προβλέπεται καθημερινά πλην τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Άρα οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας εργάστηκαν και χθες Κυριακή και θα καλύψουν και τις ανάγκες και την ερχόμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί και την επομένη των Χριστουγέννων από κεντρικά σημεία της πόλης και την επόμενη της Πρωτοχρονιάς σε όλη την πόλη.

Την ημέρα των Φώτων πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων θα δραστηριοποιηθεί και η «σκούπα» στα σημεία, από τα οποία θα διέλθει η πορεία με προορισμό το λιμάνι της Σητείας, όπου θα τελεσθεί ο Αγιασμός των υδάτων.

«Προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή η πόλη μας και η περιοχή μας γενικότερα αυτές τις γιορτινές ημέρες και να υπάρχει μία ικανοποιητική εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης, «διαμορφώσαμε αντίστοιχα το πρόγραμμα της Υπηρεσίας. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών όσον αφορά την καθαριότητα, με την συνδρομή των απορριμματοφόρων, με την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα καλαθάκια που βρίσκονται στους δρόμους, αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να εναρμονιστούν με το πρόγραμμα της Υπηρεσίας και σε κάθε περίπτωση που θα προκύψει κάτι έκτακτο να ενημερώνουν στο τηλ. 2843023037. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε ο Δήμος μας να είναι από τους πιο καθαρούς στην Ελλάδα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ