Σε επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς στην περιοχή αναμένεται από αύριο Σάββατο ένταση των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «λόγω των αναμενόμενων χιονοπτώσεων για αύριο Σάββατο 5-01-2019 οι οποίες πιθανόν να επεκταθούν μέχρι το βράδυ και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα του Νομού Χανίων το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων συνιστά τους πολίτες να είναι προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη του καιρού και από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για την προσβασιμότητα των δρόμων».

Στην ίδια ανακοίνωση περιέχονται και οι οδηγίες προς τους πολίτες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με αυτήν οι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές με προβλήματα από χιονοπτώσεις θα πρέπει να προμηθευτούν με υλικά θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες και να φροντίζουν για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες ζωοτροφών.

Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως τις βραδινές ώρες αποφεύγοντας τις διαδρομές σε δύσβατα ορεινά σημεία να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνουν τους οικείους τους για την διαδρομή που θα ακολουθήσουν.