Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αγ. Νικόλαο (βίντεο & φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, βοηθούντος και του εξαιρετικού καιρού, εορτάστηκαν στον Άγιο Νικόλαο, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, τα Άγια Θεοφάνεια. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής, μέχρι τη προβλήτα του λιμανιού, όπου ο κ. Γεράσιμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων και έριξε τρεις φορές το Σταυρό στη θάλασσα. Την  πρώτη φορά τον ανέσυρε ο Γιώργος Σκουλικάρης, την δεύτερη ο Κωστής Μανιαδάκης και την τρίτη ο Σωτήρης Χαρούλης. Οι τολμηροί κολυμβητές που  έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό ήταν 18.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησαν ο βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο υπολιμενάρχης Αγ. Νικολάου Γιώργος Αγγελάκης,οι αντιδήμαρχοι Χάρης Αλεξάκης, Αφροδίτη Βαρκαράκη και Δέσπω Καρνιαδάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο κ. πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο κ. Πανίκος Καρατσής, ο κ. Γιώργος Πάγκαλος, ο κ. Νίκος Αφορδακός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Βάρδα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος  Μπαρμπούνης και πλήθος κόσμου.
♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τρίτης 8 Ιανουαρίου