Η εταιρεία Γ. Πρατσινάκης α.ε. ζητά προσωπικό
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου – “Όραμά μας η ανάδειξη και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος” (βίντεο)
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Κρήτη: Πήγαν στο μίνι μάρκετ για να … κλέψουν
Αλλάζει ώρα την Κυριακή
Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ενδοοικογενειακή βία στο 2ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνική κρατική ενίσχυση για την εγκατάσταση γρήγορου internet στην Ελλάδα

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του 2019, ενδεικτική της έμφασης που δίνει η Κομισιόν Γιούνκερ στις αναπτυξιακές υποδομές, ήταν η σημερινή έγκριση ελληνικής κρατικής ενίσχυσης, για την διάδοση “γρήγoρου internet”, περί τα 100 Megabit, στην Ελλάδα.

Σκοπός του μέτρου είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, σύμφωνα με την Κομισιόν. Σημειώνεται ότι στόχος των ελληνικών αρχών είναι η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που χρησιμοποιούν “υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες”, οι οποίες ορίζονται από την Ελλάδα ως ευρυζωνικές υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps), με δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης σε 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα υπέβαλε το μέτρο στήριξης προς αξιολόγηση σύμφωνα με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις και η Κομισιόν διαπίστωσε ότι, παρά το γεγονός ότι το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές, συνιστά κρατική ενίσχυση υπέρ των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες μέσω των υφιστάμενων ευρυζωνικών υποδομών.

Συνεπώς, η Κομισιόν αξιολόγησε το μέτρο σύμφωνα με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, ιδίως βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 3 στοιχείο γ) της ΣΛΕΕ και έλαβε μέριμνα ώστε η Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κάθε αθέμιτη στρέβλωση του ανταγωνισμού, και ειδικότερα θα ελέγχει ότι το σύστημα δεν χρησιμοποιείται απλώς για την αντικατάσταση υφιστάμενων συνδρομών σε άλλες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

Η επίτροπος Μαργκρέτ Βεστάγκερ αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά ότι “το ελληνικό έργο υπερταχειών ευρυζωνικών συνδέσεων έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που χρησιμοποιούν υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με το σύστημα κουπονιών θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλότερης ταχύτητας σε περιοχές όπου υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, οι οποίες ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς. Το σύστημα θα συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους στόχους της ψηφιακής ενιαίας αγοράς της ΕΕ, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει ότι δεν νοθεύεται αδικαιολόγητα ο ανταγωνισμός”.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, υπάρχουν ήδη υποδομές κατάλληλες για την παροχή αυτών των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, αλλά το ποσοστό χρήσης τους είναι πολύ χαμηλό. Τα κουπόνια θα στηρίξουν τη μεγαλύτερη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών καλύπτοντας μέρος των δαπανών εγκατάστασης και του μηνιαίου τέλους για περίοδο έως και 24 μηνών. Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist