Απέδωσαν οι προσπάθειες να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι σε όλο το Λασίθι, ευχαριστίες του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας

Μετά την εκτόνωση των προσφάτων καιρικών φαινομένων και την αίσια έκβαση των προσπαθειών να κρατηθούν προσπελάσιμοι οι οδοί επαρχιακού και εθνικού δικτύου που αφορούν τον Νομό Λασιθίου οφείλω να ευχαριστήσω:
– Τους χειριστές των μηχανημάτων αποχιονισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενήργησαν με υπευθυνότητα, συνέπεια και ταχύτητα στο έργο τους με αντίξοες συνθήκες.
– Τον Δήμο ΣΗΤΕΙΑΣ που με ιδία μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και πόρους έδρασε τάχιστα όπου ήταν αναγκαίο και ιδιαίτερα στους ορεινούς οικισμούς μεταξύ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΚΡΥΩΝ, ΣΚΟΡΔΥΛΩ.
– Την μονάδα της Αεροπορίας μας στην ΖΗΡΟ που με προθυμία, ιδία μέσα και ανθρώπινο δυναμικό ενισχύει τις δράσεις του ΔΗΜΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ σε όλο το εύρος των οροπεδίων ΖΗΡΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ ΧΑΝΤΡΑ και όπου αλλού κληθούν ανελλιπώς και διαχρονικά.
– Το δήμο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ που με ιδία μέσα, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, απέτρεψαν αποκλεισμό οδικού δικτύου των δυτικών ορεινών οικισμών ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΣΕΛΑΚΑΝΟΥ αλλά και όπου κλήθηκαν.
– Το Δήμο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για την άμεση και πρόθυμη παραχώρηση μηχανήματος και χειριστή για την γρήγορη απόδοση του τμήματος του εθνικού δικτύου στο ΣΕΛΗΝΑΡΙ που στην ουσία έκλεισε για μισή μόνο ώρα περίπου.
– Το Δήμο ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ που εκ φύσεως και ενώ δέχτηκε συνεχείς και πυκνές χιονοπτώσεις και τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού με άοκνες προσπάθειες, κράτησε με την βοήθεια μηχανήματος και χειριστού από την Αντιπεριφερεια ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ανοικτό το περιφερειακό οδικό δίκτυο του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ και την έξοδο προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ έως το ΚΡΑΣΙ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.
– Την τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας ΛΑΣΙΘΙΟΥ που συντόνισε προγραμμάτισε, και διέθεσε μηχανήματα ιδία και ιδιωτικά, τους υπαλλήλους χειριστές οδηγούς αλλά και τους ιδιώτες και φυσικά κάθε σχετικό με την πολιτική προστασία υπηρεσιακό μας παράγοντα.
– Την ΕΛ.ΑΣ την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ τις εθελοντικές ομάδες προστασίας, τον εκπρόσωπο του τομέα υγείας για την πολιτική προστασία ΛΑΣΙΘΙΟΥ, αλλά και όλους όσους με την σωστή πληροφόρηση και στάση τους συνέβαλλαν να κυλήσει ομαλά ένα κύμα κακοκαιρίας στα πλαίσια ενός φυσιολογικού επιτέλους χειμώνα. ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩς ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Επίσης αναφέρω οτι για το έκτακτο της συνεδρίασης της πολιτικής προστασίας της 7/1/2019 και τυχόν παραλείψεις για τον καλύτερο συντονισμό του, αλλά και της όλης προσπάθειας υπόλογος είναι ο υπογράφων για τυχόν διευκρινήσεις.
Αυτή την κακοκαιρία ΔΕΝ χρειάστηκε να κινητοποιήσουμε σημαντικό τμήμα παραγόντων, πόρων και υπηρεσιών.
ΌΠΟΤΕ όμως και αν χρειαστεί στο ΛΑΣΙΘΙ όλοι θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνατότητες για την διασφάλιση της ακεραιότητας της ανθρώπινης πρώτα και πάνω απ’ όλα ζωής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ