«Ξεχωριστή εμπειρία η γνωριμία με τους ανθρώπους της Κρήτης»: Ο σκηνοθέτης του ARTE Channel μιλά στην «Α» (βίντεο)

Στην εκδήλωση του Ποδηλατικού Ομίλου Νεάποληε «Δρήρος» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο σκηνοθέτης του γαλλο-γερμανικού σταθμού ARTE κ. Peter Scholl με αφορμή την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ που γύρισε το κανάλι στο Επάνω Μεραμπέλλο τον περασμένο Απρίλιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά ντοκιμαντέρ (συνολικής διάρκειας 50 περίπου λεπτών) που ετοιμάζει το κανάλι ARTE μέσα από τα οποία προσπάθησε με «όχημα» τους τροχούς του ποδηλάτου να ανακαλύψει τα μυστικά, τις ομορφιές, τον χαρακτήρα και την παράδοση πέντε διαφορετικών νησιών: της Ισλανδίας, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, της Ιρλανδίας και της Κρήτης.

Ο κ. Scholl μιλώντας στην κάμερα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ χαρακτήρισε τη γνωριμία με τους ανθρώπους της  Μεγαλονήσου ως την πιο ξεχωριστή εμπειρία που βίωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το φιλμ περιλαμβάνει σκηνές και εντυπωσιακά πλάνα μεταξύ άλλων από τη Νεάπολη και από αρκετές όμορφες περιοχές του Επάνω Μεραμπέλλου (Κουρούνες, Νοφαλιά, Φινοκαλιά, Σκινιά, Λούμα), της Ελούντας, της Πλάκας από τις οποίες περνούν με τα ποδήλατά τους οι «πρωταγωνιστές» που είναι οι ποδηλάτες της Ακαδημίας του Π.Ο. «Δρήρος» και ο προπονητής τους κ. Νίκος Ταμπακάκης. Υπάρχουν επίσης εικόνες από τον Αγ. Νικόλαο, την Κριτσά, τον Κρούστα αλλά και αρκετές περιοχές του Ηρακλείου.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ με πλάνα από την περιοχή μας:

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ