Οι εκπαιδευτικοί του Λασιθίου διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμών

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου Λασιθίου προκειμένου να αποφασιστεί και να συγκεκριμενοποιηθεί το αγωνιστικό πλαίσιο που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στο νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την επόμενη τριετία.

Το νέο σύστημα κατατέθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ως τροπολογία του σχεδίου νόμου για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί και γίνει γνωστό, ο Σύλλογος συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. για σήμερα Παρασκευή και συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο μαζί με άλλους συλλόγους της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Στρατάκη, πιθανότατα από τη Δευτέρα να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, με τρόπο και μορφή που αναμένεται να ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία μετά και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ