Τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Λασιθίου

Με φόντο τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα κόψει την Κυριακή την βασιλόπιτα ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Λασιθίου, σε μια εκδήλωση όπου καλούνται να μετέχουν όλα τα μέλη του πολυπληθούς Σωματείου.

«Εμείς θέλουμε να ανταλλάξουμε ευχές με τα μέλη μας, να ευχηθούμε για τη νέα χρονιά και να συνεχίσουμε να διατηρούμε την καλή σχέση και συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας», τονίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Γαρεφαλάκης, εξηγώντας πως παράλληλα «η Γραμματέας του Συνδέσμου θα μας ενημερώσει και για τα θεσμικά θέματα κάνοντας και το σχετικό απολογισμό».

Τόσο ο κ. Γαρεφαλάκης όσο και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Μαρία Μαρκάκη – Φαζού, επισημαίνουν πως για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού παραμένει κρίσιμο και κορυφαίο ζήτημα το γεγονός της υπογραφής της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που ισχύει μέχρι και το τέλος της φετινής χρονιάς κι έχει διασφαλίσει δικαιώματα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Ωστόσο, επισημαίνουν πως ο κλάδος στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, δοκιμάζεται κυριολεκτικά από τις συνέπειες των μνημονιακών μέτρων και αποφάσεων.

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη την επέκταση της σύμβασης ως υποχρεωτική προς όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία  του νομού Λασιθίου και στη συνέχεια όλη της χώρας. Ο Σύνδεσμος ως δύναμη ευθύνης και συνέπειας, είχε διασώσει τη σύμβαση αυτά τα δύσκολα χρόνια της εξόντωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Κρατήσαμε ζωντανό το θεσμό», σημειώνει η κα Φαζού.

Πάντως οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων σημειώνουν πως ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων επανήλθε γενικά μετά από οκτώ χρόνια εργασιακής εξόντωσης κι αυτό είναι σημαντικό, αλλά τώρα θα επιμένουν να διεκδικούν τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να σταματήσει εν μέρει η παραβατικότητα, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι συνεπείς επιχειρηματίες, παράλληλα με την αυστηρή τιμωρία των εργοδοτών που καταστρατηγούν τις συμβάσεις και δεν σέβονται τον κόπο των εργαζομένων, πληρώνουν όταν και όποτε θέλουν, κάνοντας ζημιά τόσο στους εργαζόμενους όσο και στον τουρισμό.

 

Σεμινάρια μετεκπαίδευσης

Το άλλο ζήτημα που θεωρούν οι εργαζόμενοι κρίσιμο και με μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθούν για τους εργαζόμενους και θα διεξαχθούν μάλιστα στην ΑΣΤΕΑΝ. Τα δύο τμήματα οροφοκομίας και το ένα εστιατορίου που θα λειτουργήσουν αποτελούν μια πολύ θετική αρχή που αποτελεί δικαίωση των διεκδικήσεων και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν.

«Ο στόχος μας ήταν η επαναλειτουργία της μετεκπαίδευσης για να αποκτήσουν οι εμπειρικά εργαζόμενοι, επαγγελματικά δικαιώματα, όπως επίδομα, υπαλληλική ιδιότητα και αποζημίωση. Παράλληλα, για τη βελτίωση και ανάπτυξη των προσόντων τους, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν», τονίζει η κα Φαζού, επισημαίνοντας πως για τη νέα χρονιά ο στόχος είναι να λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα: ξενοδοχειακό, μαγειρικό, οροφοκομίας και εστιατορίου.

 

Για το Ταμείο Ανεργίας

Αναφορικά με το ταμείο ανεργίας και τα όσα προβληματικά ισχύουν σήμερα για τους εργαζόμενους, αλλά ακόμα και για τις επιχειρήσεις, αναφέρει πως ουσιαστικά τιμωρούνται όσοι εργάζονται. «Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να στηρίξει τους εποχικά άνεργους αυξάνοντας τους μήνες επιδότησης, ανάλογα με τους μήνες απασχόλησης και να καταργηθεί το πλαφόν των 230 ημερών εργασίας που τιμωρεί όσους εργάζονται και ασφαλίζονται πάνω από αυτό», σημειώνει η Γραμματέας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επί της ουσίας σημειώνει πως οι αμοιβές αυτές δεν επαρκούν για τα στοιχειώδη.

Να σημειωθεί ότι στα κομβικά ζητήματα μπαίνει και το αίτημα που είχε διατυπωθεί προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να κοινοποιήσει ερμηνευτική εγκύκλιο στο ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για να υποστηριχθούν οι εποχικά εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες αν τεκνοποιήσουν δεν λαμβάνουν εξάμηνη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα και με βάση τις συνεχείς καταγγελίες εργαζομένων γυναικών, να χάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας αφού μετά τις 63 και 56 μέρες που λαμβάνουν από το ΕΦΚΑ και μετά τον τοκετό, ο ΟΑΕΔ δεν αποδίδει την εξάμηνη επιδότηση.

Τέλος, για το ζήτημα του εφάπαξ, επισημαίνουν πως με το ρυθμό που εξελίσσεται η έκδοση με περίπου 90 εφάπαξ το μήνα, δεν προχωρά η απονομή των εφάπαξ παροχών. Επίσης, καταργήθηκε η καταβολή μετά από 20ετή προϋπηρεσία, οδηγώντας σε άνιση μεταχείριση αφού πολλοί εργαζόμενοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις που τέθηκαν στο αρχείο ή αφαιρέθηκε η δυνατότητα υποβολής αίτησης. Στο πλαίσιο αυτό «ζητήσαμε να δοθεί παράταση στο καθεστώς 20ετίας και δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων σε όσους στο μεταξύ συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις», τονίζει η κα Φαζού, παρουσιάζοντας ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τον κλάδο.

Να σημειωθεί πως τα ζητήματα αυτά θα παρουσιαστούν κατά τον απολογισμό της Κυριακής ενώ θ’ ακολουθήσει η εορταστική εκδήλωση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ