Βραβεύτηκε το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Ευπρεπίζεται ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Νικολάου βάφονται τα κάγκελα, αλλάζουν οι λάμπες φωτισμού
Με Λασιθιώτικες πρωτιές και διακρίσεις τα «Καζαντζάκεια»
Διαπρέπει διεθνώς το ηλεκτρονικό σχήμα Teknovore – Δημιουργός του ο Γ. Κλώντζας (βίντεο)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής από το Δήμο του ημιτελούς έργου κατασκευής του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου Σητείας
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Αγορά οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ για τις ανάγκες της Π.Ε. Λασιθίου
Θετικό ξεκίνημα για το «ΕΥΝΙΚΗ» – Στο βάθρο του Πανελλήνιου διασυλλογικού αγώνα J24
Αποκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου
Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Portland στο Oregon επισκέφτηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας

Politico: 200 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Ελληνικά τελωνεία για τα Κινέζικα ρούχα και υποδήματα

“Τα ελληνικά τελωνεία πρέπει να καταβάλουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ, διότι απέτυχαν να ενεργήσουν αποτελεσματικά ενάντια σε ένα τεράστιο παράνομο κινεζικό δίκτυο που εισήγαγε στην Ευρώπη εξαιρετικά φθηνά είδη ρουχισμού και υπόδησης”, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, OLAF σχετικά με το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο επικαλείται το σημερινό Politico

“Oι τελωνειακοί υπάλληλοι εκεί δεν κατάφεραν να σταματήσουν ένα εξελιγμένο δίκτυο διασυνοριακού εγκλήματος με στόχο τη δόλια αποφυγή των εισαγωγικών δασμών και του φόρου προστιθέμενης αξίας σε μεγάλες ποσότητες υποδημάτων και ειδών ένδυσης”, δήλωσαν οι ελεγκτές στο Politico.

“Η OLAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει ολοκληρώσει έρευνα σχετικά με τη δόλια εισαγωγή υποτιμημένων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων στην Ελλάδα κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 31η του Μαΐου 2018”, ανέφερε η OLAF σε ανακοίνωσή της, όταν ρωτήθηκε για την έρευνα.

“Βασιζόμενη στα ευρήματά της, η OLAF εξέδωσε οικονομική σύσταση στα ελληνικά τελωνεία να ανακτήσουν το ποσό των 202,3 εκατομμυρίων ευρώ από απώλειες  δασμών που σχετίζονται με τις δολίως υποδηλωμένες τιμές για τα προϊόντα αυτά”, αναφέρεται.

Επισημαίνεται ακόμα ότι “το 2017 η OLAF είχε διαπιστώσει ότι κινέζικες συμμορίες με το ίδιο σχήμα απάτης είχαν βάλει στόχο τους λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου”.

“Η Κομισιόν έχει επίσης ενημερωθεί από την OLAF για την έρευνα και θα απευθυνθεί στις ελληνικές αρχές για να εκτιμήσει εάν ανελήφθη επαρκής δράση προκειμένου να σταματήσουν οι δραστηριότητες των κινέζων απατεώνων”, σημειώνει. “Η έρευνα συναφών υποθέσεων από την OLAF καταδεικνύει ότι οι απατεώνες επιλέγουν τα σημεία εισόδου που θεωρούν ότι θα είναι ευκολότερα και συνεπώς υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις τελωνειακές αρχές των κρατών-μελών προκειμένου να συντονίζουν τη δράση τους ενάντια σε αυτά τα δίκτυα που ενεργούν διασυνοριακά και έχουν την ικανότητα να μετεγκαθιστούν τις δραστηριότητές τους  και να προκαλούν ζημιά στην Ε.Ε. και τους εθνικούς προϋπολογισμούς”, επισημαίνει η OLAF.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist